FANS-tastic

Thursday, November 24, 2011

LANGKAWI Part 3

Assalamualaikum

Haaa...Akhirnya tiba juga part terakhir untuk Langkawi...Lewat nak abis kan citer Langkawi...Maaf ye readers...Nz byk commitment lain nak kene setelkan...Program under Nz iaitu Pentas Mentor dan Protege MASA 2011 dah selesai minggu lepas...So, tue yang curi masa update entry utk part terakhir story pasal trip ke Langkawi...Ok, here we goes...

L.A.N.G.K.A.W.I Part 3

Dataran Lang

Ok...kalau bahagian 2 Part 2 stop di Pantai Cenang, part 3 mula dari kami pergi ke Cable Car, Atma Alam Batik, Haji Ismail Group, The Jetty, Dataran Lang, Stesen Kereta Api Arau dan akhirnya kembali ke Melaka...

Pengembaraan kami...Ceh, pengembaraan...LOL! Baru awesome sikit kan...Haha...Ok, back to story...Perjalanan kami untuk hari terakhir di Langkawi bermula pukul 8.00 pagi...Group aku lah yg first bersarapan...Sarapan yg disediakan oleh pihak resort best...Nasi lemak ada, mee goreng, roti bakar...Paling best ada koko crunch...Semangkuk aku habiskan...Ngehngehngeh...Sementara menunggu rakan-rakan lain bersarapan, sempat jugak la aku dan rakan-rakan se-chalet bergambar didepan chalet...Kenangan...Uplaoding...

Chalet kami, K8123

Chalet-mate aku
Pose hot!
Depan resort
Bini-biniku haha!

Lobster Village
 Tue la posing depan chalet...Pukul 9.15 pagi, bas yang membawa kami ke destinasi seterusnya tiba di chalet...Lepas bersarapan, kami dibawa ke tempat kajian kedua, Cable Car Langkawi...Ingat kena bayar sendiri tapi rupanya dah ditanggung pihak kampus...Dah le first time aku naik cable car nie...Gayat??? Sikit la...Tipu la takde langsung kan...Sebelum naik cable car, sempat la jugak posing2...Uploading...

Oriental Village Cable Car
Mimie gayat, Nash maintain tak gayat
Lake view
My friends
Kami di jambatan
Another Lake View
Lina, Yan, Weda dan Djah
That's me
Sticker ler
My classmates
Ada video sempat ku rakam semasa menunggu turn untuk naik cable car...Sempat ku laporkan untuk tatapan my dear blog readers...Specially for you...LOL!

video


 Haa...Itulah laporan ringkas yg sempat saya laporkan...Hihi...Saya TJ a.k.a Mamarazi melaporkan untuk warta Pinky Rangers...Ahaks...Haaa...Dalam cable car saya naik bersama-sama Eyqa, CT Jun, Ezza, Erin dan Arif...Satu cable car kena naik 6 orang...Bila cable car naik tinggi sikit, cantik der view...Sangat cantik...Itulah keajaiban ciptaan Allah SWT...Sungguh indah...Apa lagi kan, kamera dalam tangan...Snaping!!!

Our cable car

Close view

Arif

Sky view

Kami ber-4

Sky view 2

Sky view 3

Sky view 4

Sky view 5

Indahnya ciptaan Allah SWT

Cantik sungguh

Cantik sangat

Sangat indah
Banyak lagi sebenarnya shoot yang ku sempat snap masa dalam cable car nie...Nak tengok lebih banyak gambar view cable car, go to my facebook and see the Langkawi album la ye...hihi...Ada dua pitstop/station la senang...Kami semua berhenti di pitstop kedua...Yang paling tinggi...Sampai je pitstop ape lagi, pose again...haha...Uploading...

Ezza, Eyqa and CT Jun

Ezza, Eyqa and TJ

Mereka ber-3

Atas tangga

Vision, CT dan Ezza

Kami sayang Malaysia

Model tangga

Model tangga lagi

 Haa...tue sumer gambar masa sampai pitstop kedua...Jumap Mun and Mimi...Join dierorg naik platform atas sekali dan platform penggambaran filem Don..Ala, yang Shah Rukh Khan berlakon tue...Pelakon Malaysia yang terlibat ialah Shaharuddin Tamby...Tue jela yang aku ingat...Hihi...Ada lagi gambar...Snapingsnapingsnaping...

With Ayahman

With Ayahman

Snap with Ayahman

Klasik

Say cheese

Say cheese again

Happy nyer kami

Munira with Lina

Dunia kami yang punya

Bayu with Mimi

Mimi, Eyqa and CT Jun

Ku melihat awan biru

Merekalah model

Itulah kami

This is Mimi
Ezza, CT, Mimi, Eyqa and Mun
Haa...Itulah antara aksi kami di platform kedua...Nak pergi ke platform tempat SRK berlakon filem Don, kena turun tangga...Yang best melalui hutan kecil...Kecil je...Adventure sih...Uploading...

Mereka ber-3

Eyqa

My luvly classmates
These are our actions and pose along to the Don platform and there are some videos too...Brace yourself...

Mereka suka bergambar

Ku melihat visi

Chakchakchak

Auwwwwmmmm
Ku mengenang peristiwa lalu
Kamilah juara
Kamilah champion
My friends

Keletihan
Sweet
Kelasssss kau!
That's me
 Ok...here comes the video...Dibawa khas untuk my loyal readers...Fasten your seatbelt...

video 

video

Amacam? Ada ciri-ciri mamarazi tak??? Ala-ala wartawan Melodi tue??? Haha...Pergh, wartawan Melodi...Keeelllassss lah kau TJ...Ok, cable car story habis...Next we move to Atma Alam Batik...Dekat Atma Alam Batik nie dapat melawat je...No pictures is allowed...Copyright protected by the owners...Dapat lah jugak knowledge tentang cara pembuatan batik...Batik ori ke tak ori...After Atma Alam Batik, destinasi kajian terakhir ialah Haji Ismail Group...Kat sini tempat borong...Ape lagi, borong coklat la aku...Coklat Kisses je 3 packet...Ada lagi 2 paket tak makan lagi...Mane boleh makan hari-hari kan, mau nanti kene diabetic...Hihi...Jaga kesihatan...Takkan dah kena baru nk mencegah betul??? Dari muda jaga kesihatan...Kat HIG nie tade amik gambar sangat sebab masa nie baru bangun tidur, so mood photographer tak de...Dah la ngantuk, lapar tahap gaban pulak tue...Nak tunggu sampai kat Jetty malas, so pergi la makan dekat warung belakang HIG tue...Sedap sih nasi goreng biasa sekali dengan telur mata...Wallahwei...Mantopzzz!! Haha...

Lepas HIG, pulanglah kami ke The Jetty untuk menaiki feri ke Terminal Feri Kuala Perlis...Maka berakhirlah Lawatan Issues in Marketing ke Langkawi, Kedah Darul Aman...Oopss...before that, ada video sempat saya rakam semasa berada di Jetty dan singgah2 kami ke Dataran Lang...Brace up...

video

Nun jauh disana

Menikmati permandangan

With Mr Farhi

Sopan nyer!

Tue dia...

Haha
Haaa...kami tiba di KL Sentral pada pukul 6.30 pagi dari Arau, Perlis...Kemudian bertolak pulang ke Melaka dan tiba dipekarangan kampus pada 8.30 pagi...Sampai-sampai je kena siap-siap untuk ke kelas Global...Dr Roaimah insisted kami pergi kelas dia pagi tue...Sumer dah le letih, memang Dr Roaimah lecture sorang je la...Kami memang dah tak fokus...Keletihan tahap max...Nasib baiklah kelas Relationship dan SM batal hari tue...Balik rumah, terus qada' tidur...Itulah coretan pengalaman saya dan rakan-rakan di Langkawi selama 2 hari...Semoga kita bertemu lagi di entry terbaru...Next entry would be Mentor and Protege Programme last Saturday...Be ready for it...PEAZE!!! =)

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...