FANS-tastic

Wednesday, January 25, 2012

CBSA Media Sdn Bhd menjadi pilihan

Assalamualaikum

Hai my readers...How are you today??? Hope your day will be good as I am...My day is ok not too great not too sad...Balance...Right, for my entry at this hour, nak story pasal tempat latihan praktikal yang telah ku pilih...Guess what, I choose

Tuesday, January 24, 2012

The Making of a Photographer...

Assalamualaikum

Lama jugak aku tak update entry untuk blog nih...Buzy?? Yup...Exactly buzy beb...Not with books anymore k...But with my hobby and passion...My passion?? Yup. Its

P.H.O.T.O.G.R.A.P.H.Y



Wednesday, January 18, 2012

Ke mana anda selepas SPM???

Assalamualaikum

Lama kan tak update blog nie??? Last entry 12 Jan...Skrg dah 17 Jan...Lama la sangat tak update...Lebih la...Lebih 1 hari tue kan dikira banyak...LOL! Nganjeng lebih pulak aku...Pagi tadi baru habis satu lagi paper final...Paper yg paling berat bagi aku la untuk semester ini...Global Marketing a.k.a MKT 656...Aku dah usaha yg terbaik utk paper ini, now let Allah SWT do the rest for it...Hopefully, I can pass this paper...AMIN

Ok! Back to the main topic...Topic yg akan di ceciter kat blog NZ Blogspot nie ialah, 

"KE MANA ARAH ANDA SELEPAS SPM"



Monday, January 2, 2012

Final E.X.A.M!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum

Tahun baru...2012...Semoga memberi sinar baru pada kehidupan aku...Hari pertama pada tahun 2012 nie ape aku buat??? Print out sijil....Inilah tanggungjawab akhir aku...I said to my junior, they will get the Protege certificates and I will make my word...What I promised to them, I want to realize it...Janji itu adalah satu amanah...Amanah adalah sesuatu yg besar bagiku...Jika ini aku gagal tunaikan, maka aku seorang yg mungkir janji dan itu tidak baik...Alhamdulillah, semua nya sudah siap, tinggal untuk diberi kepada Datuk Rektor kampus untuk ditandatangani...

Oopss...dah nk abes degree of course la ada rintangan akhir yang perlu diharungi...Ape rintangan tue???Haruslah 

(PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER)
 
 
O.M.G

Inilah sesuatu yang paling aku takut setiap semester...Jangan kate aku, rase sumer student kowt mcm tue...LOL! For final year students especially yang nk pergi internship tue, inilah peluang terakhir untuk naikkan CGPA mereka...Well, current CGPA aku still 3.00++ but its not enough to me...First class degree kemungkinan tidak kesampaian...Inikan pulak ANC...Jauh panggang dari api...Ape yang aku boleh buat ialah mengekalkan GPA 3.00 and above so that I still in second-class upper holder...Jika ada rezeki, insyaallah aku mahu mendapat Dean List...Akan ku usahakan nya...

Haaa...so, first paper start 8 Januari 2012...Its 5 days from now so, mmg tade masa lah nk membuang masa...Ahaa...ape la yg aku ngarut nie... Dan mmg akan tade masa lah nk update entry untuk blog tersayang nie...Sorie, its time for me to focus, focus and focus...Honest to say my carry marks for this semester berada dalam keadaan tidak selamat...Tahap kritikal...Especially 2 subjek yg aku anggap sbg RISKY dan potensi utk repeat paper tue tinggi jika masa final jawapan terbang ke laut...Paper RISK MANAGEMENT & GLOBAL MARKETING...So, need to focus more on these 2 papers...Kind of killing me...

So this is my exam schedule for this final semester:

1. Strategic Management (MGT 657) - 8 Januari 2012
2. Risk Management (INS 657) - 12 Januari 2012
3. Relationship Marketing (MKT 663) - 14 Januari 2012
4. Global Marketing (MKT 656) - 17 Januari 2012
5. Strategic Marketing Management (MKT 657) - 20 Januari 2012

Haa...siap warna merah lagi...tue makne nyer DANGER DANGER!!! Sampai lecturer Risk pun siap pesan suh aku past paper dier...Ofcourse la aku nk lulus sumer paper...Tu matlamat pertama...Matlamat kedua nk dpt at least B- ke atas...Is it impossible??? NO if I do it very bersungguh-sungguh...
 
USAHA + DOA + TAWAKAL = Insyaallah
 
  
Okeh, ini lah entry kedua untuk tahun baru dan entry akhir untuk 3 minggu sbb nk fokus utk final exam...So, see you all after 3 weeks...Wish me luck! PEAZE =)

Sunday, January 1, 2012

A.Z.A.M tahun 2012

Assalamualaikum

<A.Z.A.M>

Ape tue?? Azam?? Azam erti nya dalam kamus Dewan Bahasa dan Pustaka Edisi Ketiga muka surat 78 bermaksud  kemahuan/keinginan/cita-cita yang sangat kuat

Setiap tahun aku ada azam baru...Kau ada?? Tentulah ada kan...Semua orang ada azam mereka yg tersendiri...Azam tahun 2012 nie agak berlainan dari yang sebelumnya...Ada jugak azam tahun 2011 yg dikekalkan dalam senarai tahun 2012...Sebab belum tercapai, tue yg still dalam senarai...


Tahun 2012 ada banyak makna bagi aku...First, umur akan meningkat setahun lagi...Skrg...2012 nanti....Shhh...Umur itu rahsia...Hihi...2012 juga bermakna aku akan menamatkan pengajian ijazah sarjana muda di UiTM Bandaraya Melaka...Setelah 2 1/2 tahun, bertungkus-lumus menghadapi segala cabaran, akhirnya tibalah saat yg aku tunggu...Master??? Ada jgk niat & perancangan nk sambung pengajian ke Master...Insyaallah...Dan ada jugak la niat nk mencari....Gatal nyer! LOL! Siapalah aku nie kan...Tak santek tp cute tue ada la...Hihi...Gedixx kamoo Naz Zuren...Ahaks...

Ok..dibawah ini ialah niat a.k.a azam a.k.a nawaitu a.k.a matlamat aku utk tahun 2012:

1. Menamatkan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) (Pemasaran) dgn CGPA 3.30 dan ke atas.

2. Mendapatkan pekerjaan setelah habis program Ijazah Sarjana Muda.

3. Membeli kereta (Viva menjadi pilihan) sbb aku suka kereta kecik2 je time single mingle nie...

4. Pada hari lahirku, aku mahu bercuti ke Genting Highlands.

5. Own a new gadget - Samsung Galaxy S II (handphone skrg usia dia 4 thn, dah wajib tukar...hihi)

6. Terjah dunia fotografi (baru nk masuk der).

7. Serius in IM (pending almost 6 months).

8. Mencari-cari....(faham2 sendiri ye).


Haaa...itulah 8 azam pada tahun 2012...Azam yg akhir tue pun...Kih3...Kalau ada, ada la...Kalau tak de tahun 2012, 2013 maybe ada la kowt...Hihi...Ku berharap agar 8 perkara ini dapat dilaksanakan pada tahun 2012...Insyaallah dengan usaha + doa + tawakal...AMIN!

Yang no 2 dan 3 tue penting sbb kalau menganggur, aku menyusahkan mak aku je...Pastu, PTPTN sape nk bayar kan kalau tak de kerja...Sendiri pinjam, sendiri bayarlah...Itu pun mau kene slow talk ke...Sendiri ingat la der...Apart from that, kalau dah ada kerja, ada pendapatan, baru boleh invest ASB ke, AS1Malaysia tue...Ada gak jaminan pelaburan yg terjamin...Besides that, kalau tak de kereta sendiri, nnt kene pinjam kereta mum/elder sis...Tak suka la pinjam2 kereta orang...Nanti calar ke, rosak ke, masuk sungai ke, mula la jadi muka wanted...Nk pinjam lagi, kene bagi 1000001 alasan...Kalau kate takdir, tak percaya plak...Keep la blaming me...Lagipun kalau ada kereta sendiri, senang la aku nk pergi mane2 yg aku suka...Kan nk jd photographer, kene banyak travel sane sini snap2 gambar...Lagipun byk workshop nak kene pergi utk mantapkan skills yg baru di ketahui...Ahaks...Gedixx larh!!

Ok...itu sahaja entry utk azam tahun 2012...Semoga ianya dapat ku laksanakan...AMIN!! PEAZE ya all!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...