FANS-tastic

Wednesday, July 20, 2011

MariMar

 

Favourite telenovela dari Filipina selepas Dyesebel...Aku memang admire 2 pelakon Filipina nie...Marian Rivera dan Dingdong Dantes...Dua-dua nie cute sangat bila berlakon bersama...Sweet...Memang serasi n sesuai la...Tapi kan, tak tahu la kalau kat luar lokasi mereka berdua nie benar-benar bercinta...Kalau betul bercinta, baguslah...Sebab, mereka berdua secocok sangat4x...Percintaan yang penuh dengan dugaan dan cabaran...Ending wedding yg arhhhh...feeling nyer aku tengok ending wedding MariMar & Sergio...sampai keluar air mata...sungguh terharu...akhirnya, kahwin jugak...Mula-mula aku tak layan citer nie...Tapi, layan jugak la sebab favourite actor & actress berlakon dalam citer nie...Main character pulak tue...Terus layan sampai habis...Nasib baek tonton.my ada repeat on air...Start keje susah nak follow...Balik kerja terus online tengok kat tonton.my...Credit to TV3...

Citer nie bagi tahu aku satu benda...Orang jahat (mcm dala citer nie, Angelika) memang takkan berubah jadi baik...Lakonan baik orang jahat macam Angelika memang berkesan sampai aku pun terpedaya mcm MariMar...Salute kat watak jahat citer nie, mmg tulen karakter jahat...Sesuai giler dengan orang nyer...(oopss, jgn mare ye Angelika)...Dendam sampai mampuih dier...Mati jgk akhirnya...

Citer nie aku rate lebih 5 bintang la...BEST SANGAT!!!!!!!!!!!!! Enjoy the theme song readers...

Picture from MariMar
Magazine picture

Sweet moments at Edwin

Assalamualaikum readers....

Lama tak update blog...Buzy memanjang je...Kalah PM...haha...well, post malam nie nak ceciter psl kawan-kawan sekerja kat Butik Edwin Mahkota Parade...Baru2 nie kami semua ada la jd model part-part time...sumer pakai baju kuning TAPI kami bukan BERSIH 2.0 ya...sajer je sumer nak pakai baju warna kuning...ala2 raja purba gitu...ceewaahhh...malatop...jap ea...upload gambar hotzzz kite orang semua...Uplloooaaaddddinngggg.....

      


With all the staff









































Gamabar kat atas nie, me with all the Edwin MP staff...8 orang semuanya...
EChing
Ani
Fyn
Firdaus
Bok Chek Wai
Wong
Me
Juen

Dalam 8 orang nie, 4 orang sebaya...Fyn, Bok, Me and Wong...tue yang best nyer...sumer talkative...Memang sempoi la dier orang nie...senang bergurau...layan je segala gurau...apart from that, aku dapat la belajar pasal tradisi orang Cina...sampai bahasa Mandarin & Cantonese pun aku sempat belasah je cakap dengan staf-staf Cina kat butik tue...Memang best la...Gonna miss them after September 2011...Uploading another "model" shoot from us...Ttttuuuunnngguuuu....

Fyn with Bok and Juen
Hero-hero Edwin MP

Heroin Edwin MP
Pose model bajet
 Luv to be friend with all of you...New experiences, new knowledge..the most important, NEW FRIENDSHIPS...See you at another new post from me...Meletzz....



Friday, July 8, 2011

Success and Sacrifice

 
 
 
KEJAYAAN DAN PENGORBANAN (Success and Sacrifice)

Dua perkataan ini saling ada hubung kait...Tiada kejayaan yang tidak memerlukan pengorbanan...Untuk berjaya didalam pelajaran, setiap individu perlu mengorbankan waktu lapang mereka seperti bermain permainan komputer, melayari internet dan macam-macam lagi...Bersukan tue boleh, bukan tak boleh tapi beringat-ingat la ye...Jgn dah azan Maghrib berkumandang, baru nak berlari2 anak mcm Hafiz AF7 kat tepi pantai sambil nyanyi, "Beginilah awan nanonanonanonano...." Sembahyang jangan lupa...Nak berjaya, kenalah jaga hubungan kita dengan Pencipta...Hanya Yang Maha Esa shj yang boleh menentukan kejayaan dan keberkatan ilmu yg kita pelajari saban hari...Setiap pengorbanan akan dibalas dengan kejayaan yg amat2 la manis...Semanis susu lembu itam putih tue...Hihi...Just kidding...Pendek kata, USAHA + PENGORBANAN + DOA + TAWAKAL = KEJAYAAN DALAM GENGGAMAN...Mcm iklan KLMU, dunia dalam genggaman ku...





Thursday, July 7, 2011

Hotzzz Topic

First of all, Assalamualaikum my reader(s)...Tonight ta de apa sangat la nk post...Bese2 aje...Hari nie keje...Lucu + Kelakar + Agak biru2 ckit = HOTZZZ...Apa yg hotzzz nyer??? Edwin MP shj yg tahu...topik nya agak hangat untuk 30 minit terakhir sebelum shift morning aku habis...Wooo....Its about SEXUAL...Panas telinga saya ptg td...Dengar psl seksual...Kuda la, anjing la, kucing la...Haish...Macam2 ada...Yang paling dasyat, part KAMBENG kene rape dengan MONYET...WTF and WTH...Mentang2 sumer dah "besar2"...Bukan maen lagi citer pasal topik nie...Kambing kene rape dgn Monyet?? Mcm x munasabah plak kan?? Tapi tue la topik perbualan hangat staff2 Edwin ptg tadi...Elok2 aku khusyuk lipat baju, jadi terganggu dek perbualan hangat mereka...One really ridiculous damn question to me...R U STILL A VIRGIN?? WTH...Offcourse la I'M STILL A VIRGIN...Think I am a cheap woman??? Darn...No one can touch me except my lawful husband...GET THAT??



Tuesday, July 5, 2011

Try Again



Try again..never stop believing...try again...don't give up on your love...Stumble and fall...Its the heart of it all...So, when you fall down...JUST TRY AGAIN...This song reminds me to not give up so easily...You try, you fail, you try you fail...SO, TRY AGAIN...never stop trying...nothing is impossible...like Tom Cruise do...Mission Impossible...Everytime I fall down, I try again and again...I did not get Dean List, I try again every semester...Listen to this song and you will be motivated with its lyrics...For couples, this is a good song for you...Don't give up on your love...




Transformers 3 + Pizza Hut + JCo + Kelapa Kocak


This is what I've been do today...Hangout with my luvly sisters and aunty...Watch Transformers 3, eat Pizza Hut, big round donut at JCo and coconut shake as the evening desert...Fuhh...kenyang giler hari nie...Thanks to my elder sister and aunt for the treat...Sorie dear sis...Gaji belum masuk...Tak dapat nak belanja ko lagi...Time puasa and burfday mummy, it will be my treat k...No worries...Time tue gaji dah masyuk...Plus today is my elder sis 25th birthday...Yes, she is still single but not available...So, backoff guys...Great time with my families...LUV U ALL...^_^

Monday, July 4, 2011

Harry Potter: The Deathly Hallows Part 2


Harry Potter: The Deathly Hallows Part 2...The next movie that I will see at GSC...The end of the beginning...The end of Harry Potter franchise...The answers to every questions...Can Harry survive against the Dark Lord, Voldemort?? Can he save his friends and families?? All will be answered by this final chapter of Harry Potter...Don't miss it folks....Jom serbu panggung wayang tgk Harry Potter in 3D...Before that, enjoy this trailer...^_^

Transformers 3: Dark of the Moon



Mungkin agak lambat la kan aku nk komen pasal citer kat atas nie...Tapi, tue la...sibuk dengan kerja baru hari nie dapat tengok Transformers 3: Dark of The Moon...Nk soseh2 ckit psl citer nie...Salute la dengan Pengarah dier Mr Michael Bay...Hasil kerja yg menarik & kemas...berdebar2 tunggu penamat citer nie...Ingat Megatron dah "mampuih"...belum lg rupenyer...The funny side, Megatron smpi kene tutup kepala dier dengan kain...Kepala dier panas der kene cahaya matahari...Last2 kene penggal dengan Optimus Prime...Padan muka kamu...hehehe...Sejak Michael Bay kate bye2 pada Megan Fox, dier cari awek Rusia plak jd makwe Sam...bibir engat seksi agaknya nk mcm ala2 Angelina Jolie...Ngade2 je minah nie aku tengok...Huh! Apa2 pun 5 star la untuk Transformers 3...Tak sabar plak nak tengok Transformers 4...(ada ke??? itu kene tanye Mr Director la)....^_^

My luvly sister birthday 4th July 2011

Happy birthday my luvly sister....She's turning to....oopsss...sister's secret la...nie la kakak sulung aku...my inspiration...Wish you best of luck in your life, "relationship" with ehem2....hihi...in your career of engineering world...still cant believe you are a civil engineer...Dulu tak penah nampak pulak minat kat bidang jurutera...sejak form 4 baru tahu...Me in engineering?? Ofcourse NO...Me in Marketing world...haha...Luv u sis...^_^

Aku staff Coolblog


Hihi...saje je nak panjangkan posting...Sebelum kerja Edwin tue, aku kerja kat Coolblog...Menariknya kan, 12 hari je ake jd staff Coolblog nie...Bukan kene pecat ke apa ea...Jangan terus ke conclusion ye...Berhenti sbb dapat job baru kat Edwin...tue one of the reason...Apa??? Senang kerja Coolblog?? Wallauwei....Nampak senang, hakikat nya TIDAK SAMA SEKALI ye...Aku amik masa seminggu nk ingat ramuan-ramuan tue...Banyak kali la jgk salah buat...Sorry ye kalau rasa lain...Budak baru belajar...Nak rasa sangat kerja bidang makanan, kan dah dapat "rasanya"...Hihi...Tidak dinafikan, best la jgk...Enjoy...Tak boring...Bila tak de customer, boleh duduk2, main handphone...Kat Edwin, jangan haraplah dapat semua tue...tapi, apa nk buat...Tawaran Edwin lebih lumayan & menguntungkan...Thanks COOLBLOG because give me an opportunity to be your staff for 2 weeks..I'll appreciate it and will always continue to support your products...^_^


Best sih...


Customer: Chocolate blog satu.
Aku: Nak tambah pearl tak?
Customer: Pearl tue apa?
Aku: Mutiara (Direct translate)...eh, salah...Biji sagu...
Customer: (Ketawa)...Sedap ke?
Aku: Sedappp...(dlm hati, tak pernah makan pun)
Customer: Ok boleh...
Aku: RM3.10 je kak...Terima kasih
Customer: Sama2...

p/s: Itulah ayat aku selama 12 hari di Coolblog...Peace ya...

Sales Assistant Edwin Boutique


Dipendekkan cerita yg tak berapa panjang, cuti 2 bulan nie aku manfaatkan dengan mencari kerja...Resume tak payah cerita la kan brapa banyak aku hantar...last2 dapat la keje part time kat Edwin Concept Store di Mahkota Parade Melaka...The best thing is I got this job without interview...Send a message to Mr Paul Ho (Assistant Retail Manager), call Mr Paul Ho and got his job. First time ever in my 21 years of life. Mungkin sebab butik nie baru dibuka. Need immediate staff. Boleh la payment Edwin nie. RM4.50 per hour for part timer like me. Sebulan dapat la RM900++...Syukur Alhamdulillah...New job, new experience, new collegues, new friends...First time jadi sales assistant, banyak benda dapat dipelajari...Testing my:-

1. Communication skills
2. Marketing skills
3. Sales skills

Pendek kata, apa yang dipelajari di kampus dipraktikkan di butik Edwin nie...The most important, this job teach me to NOT BE SHY...Pepatah Melayu ada menyebut, "MALU BIAR BERTEMPAT"...kerja butik nie, mengurangkan rasa malu yang ada dalam diri aku nie...Glad to have work for this semester break...Tangkiu ALLAH...^_^

Sunday, July 3, 2011

Activate AGAIN!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Akhirnya, ku kembali meng-aktifkan aktiviti blogging. Time to live up my internet marketing activities..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...