FANS-tastic

Monday, October 31, 2011

Entry penutup bulan Oktober

Assalamualaikum

Haaa....hari ini hari akhir pada bulan Oktober...31 Oktober 2011...So, saya mahu la post entry terakhir untuk bulan nie...Tade ape la nak cakap sangat...Juz macam cepat je dah masuk bulan November...Lagi 2 bulan sahaja sebelum final exam menjengah aku...Am I ready??? Of course la TIDAK! Haha...Ready tak ready, exam still datang...Kene hadapi nya...Betul tak??? Ofcourse la BETUL! LOL! Haha...Ku belajar LOL dari kawan baik ako...ahaksss...dah mcm abg angkat ako sebab even kiterorg lahir tahun yang sama tp bulan yg berlainan...so, pangkat abg la kan..tp tade la panggil dia abg...pelik je...kawan sudah...LOL! Ok...nak siap2 pergi menuntut ilmu dikampus...See you in the next new fresh entry untuk bulan November...Entry TERBAEK dari ladang...hihi...PEAZE!

Assignments...Tests...Meeting...Virus attack

Assalamualaikum

Salam sejahtera to all my readers and followers...Haa...berjumpa kita lagi ye...Ok, entry kali ini nak ceciter pasal 3 perkara, Assignments+Tests+Meeting...Perkara nk story lebih-lebih = VIRUS ATTACKS

Perkara pertama: Assignments
Assignments memang tak boleh lari dari hidup seorang graduan....Mana ada graduan yg tak kena buat assignments kan?? Ofcourse la ada...Nak berjaya kena berusaha...Mana ada kejayaan datang sedap bergolek-golek kat kaki...hihi...Saja gurau-gurau nak hilangkan stress...Baru je berjaya siapkan mind map Risk...Dah nama pun mind map, ape lagi...Punyer la seringkas alam untuk chapter 7...Ntah kenapa kali ini rasa malas sangat nak buat mind map yang macam biasa aku buat...Biasa ada la sikit-sikit notes pun...Ini tidak...Point sahaja...Tade explaination...Ape nk jadi tue?? Sape nak jawab?? Haha...Jawab sendiri la ye...

Perkara kedua: Tests
Hurm...nie pun tak boleh nak mengelak...Dah lumrah setiap subjek ada tests...Sebahagian dari assessment...Tapi, mengapa semester ini, tests baik punyer berturutan...3 hari straight der aku punya test...Tak pernah kot macam nie...Dugaan...Ada hikmah (positive thinking)...Lecturer nak bagi cuti mid sem rehat abis...Tade la time cuti nk ngadap buku kan...hihi...LOL!

Perkara ketiga: Meeting
Nie tade la nak ceciter sangat...Sebab ku pengarah projek, so ku la yang kene bagi briefing pada AJK2 sekalian...Tapi, sakit kepala nak cari segala replacement...Ramai pulak yang tak dapat join sebab clash dengan date trip...Cabaran bagi ku sebagai pengarah projek untuk menyelesaikan masalah nie...No biggie la...Auwww...Ahakss...

Perkara panjang dipendekkan: TROJAN + MALWARE vs Kaspersky
Haaa...dah macam lawan ala2 ultraman gitu...Ntah ape la masalah Cik Delly saya nie diserang 2 ekor virus..Bukan virus-virus cinta yg Dewa19 nyanyi tue...Nie virus power punyer...Tak pasal2 gambar-gambar dalam pendrive aku pun ditelan nyer...MIA...sedih ar...Byk gambar dlm tue...Esok nk bawak Cik Delly nie pergi jumpa Dr Computer...Coursemate yang jd doktornya...Tak pasal2 terbang duit ako la VIRUS! Hate you till death!!!

Ok readers...Need to sleep...Kelas pagi esok...Lagipun semalam tak cukup tidur...Tidur pukul 3am bangun pukul 7am...Nasib baik masa drive dari KL ke Melaka tak ngantuk...Mana tak nya, sepanjang jalan asyik la karaoke sepenuh hati...Sampai hujan aku nyanyi...Haha...Nyte allzzzz...PEAZE!

Sunday, October 30, 2011

Picnic with my classmates (26 Oct 2011)

Assalamualaikum

Haaa...lupe pulak nak ceciter ape aktiviti saya masa cuti Deepavali...Guess what readers...I went for a picnic with my luvly classmates...Lokasi yang kami pilih di Pantai Kundor...Kat pantai nie tak ramai sangat orang...So, takde la nak berebut-rebut kawasan kan...Ahakss...dah macam abg kawasan gitu...Kat pantai tue kami buat BBQ...sedap sih...credit to Ahmad & Kodat yg dok perap ayam kat bawah katil...Hehe...Tak la...Dierorg jugak la rajin pergi pasar tani pagi2 untuk beli ikan...Sayunk la korunk berdua...Sumpah aku takkan lupakan jasa baik kamu berdua...Jap ea, uploading the pictures...











Haaa...inilah aks-aksi kami yang tidak terlampau ye...ahakss...Ok...Dalam hero-hero sibuk makan asap bakar ayam dengan ikan...Kami yang gegurl nie sibuk bikin istana pasir...Jap ea...Uploading pictures...


Haaa...nie la istana pasir...credit to Mint, Kak Wida, CT & Eyqa...sanggup mereka panas-panas tue buat istana pasir...Lama la jugak kami kat berpiknik...Dari pukul 11 pagi sampai 4.30 petang...Tue pun nasib baik Bobo panggil balik...Kalau tak mau nyer kami berendam dalam air laut lama-lama...Haha...Nasib semua tak "burn"...Lagipun petang tue hujan selebat alam...sempat lagi aku dan Al menikmati pisang goreng panas berserta teh tarik dan kopi susu panas...Sedap sih...Sementara tunggu hujan turun...Haha..romantik ke?? LOL!!! No gosip-gosip ye...I ada hati pada seorang lelaki c***....Hihi...Uploading gambar kami berendam...




Ok...setakat sini je yang saya nk ceciter pasal cuti Deepavali...Dihabiskan bersama rakan-rakan sekelas ku...Gonna miss this moment...Really...Luv you guys...PEAZE!

Saturday, October 29, 2011

BuzyBuzyBuzy

Assalamualaikum

Fuhhh...readers...buzy nyer saya 2 hari lepas...mane tak nyer, siapkan assignment yg tertangguh lagi...Settlekan hal persatuan lagi...Macam-macam la nak kene setelkan...Bukan tue aje, naik cuti mid sem nie dah bersusun segala program-program kampus...Let me tell you the activities

19 Nov: Pentas Mentor dan Protege MASA 2011
26-27 Nov: Finishing School
14 Dis: Project paper Global
15 Dis: Present project paper Risk
24 Dis: Dah start REVISION week!
O.M.G

Dah start Revision week ke 24 Dis??? Sekejap je kan...Pergh...Macam tak percaya der...Tapi, naek je cuti mid sem ku dah mula sibuk sepanjang minggu itu sebab ku pengarah projek untuk program Pentas Mentor dan Protege MASA 2011...Projek terakhir sebelum aku meletakkan jawatan sebagai Exco Akademik...Dalam setahun ku pegang jawatan itu, 2 projek berjaya dilaksanakan...Insyaallah, projek ke-2 akan dijalankan dgn jayanya pada 19 Nov...AMIN...Ooopss...Bukan buzy dgn projek jew, test bersusun minggu depan...Let's see:

1 Nov: Test Risk dan SMM
2 Nov: Test Global (Global abes lew ako) dan SM
3 Nov: Test Relationship

Woaaaaa...Tak pernah ku dapat test bersusun setiap hari...Stress sudah...ahaksss...Weekends ako di Rawang...My luvly aunt got engaged...Alhamdulillah majlis nya berjalan lancar...Congratz dear aunt...I always pray the best for you...

Wednesday, October 26, 2011

Dia dapat sambung belajar tapi jauh sikit....

Assalamualaikum...


Gembira dalam masa yang sama agak sedih sikit...Gembira sebab dia dapat sambung belajar...Sedih sebab dia dapat tempat belajar kat N9...Memang la N9 dengan Melaka tue sebelah-sebelah je kan...Tapi, still lepas nie susah nak jumpa...Sampai bila la aku nak memendam perasaan nie...Nak cakap, segan, malu...Tak cakap karang, masuk angin keluar asap pulak...Silap-silap dia ada orang lain bila belajar kat sana...Aku jugak gigit jari nanti...Tidakkkkkkkk!!!!!!

Ek...lupa pulak la...Next year kan saya akan praktikal di KL...Arggghhhhh...Lagi susah nak jumpa dia...Alamatnyer pakai FB jela connect2...Paling tidak pun Skype...Haha...Ku dah ada Skype...Sape nak Skype2 dengan saya??? Hihi....Ok, nak start buat SMM...satu habuk pun tak buat lagi nie...Jumaat nak kena hantar...Ooohhh...Mind map Risk Chapter 7 menambah senarai assignment...Ok, gotta go...See you all in the next post... PEAZE!

1st International Woman in Business Convention (1WBC)

Assalamualaikum...

Ok...readers and followers...Hari nie saya nk story2 konvensyen yg saya hadiri bersama rakan-rakan sekelas di Melaka International Trade Centre (MITC), Melaka...Nama konvensyen ini 

1st International Woman in Business Convention (1WBC)

 Its about Transforming Woman's Business Through Innovations...Berlangsung selama 3 hari bermula pada hari ini 25 Oct hingga 27 Oct...Menarik nya konvensyen ini, ia memandang tinggi wanita yang terlibat dalam dunia usahawan...Tidak kira perniagaan kecil atau besar...Banyak la jugak jumpa usahawan-usahawan wanita dari negeri Terengganu, Pahang and so on...Yang lagi menarik, ada usahawan dari Indonesia dan Hong Kong yang dipanggil menjadi speaker untuk seminar...Memang best...Mereka memberi pendapat dan mencaeritakan aktiviti perniagaan ditempat asal mereka...Memang agak berbeza dari Malaysia...Culture breakthrough...Different country, different culture...

Speaker dari Indonesia

Speaker dari Hong Kong



Menarik kan?? Harus la...Ahakss...After dengar seminar pertama dari Dato Ghazali, saya dan classmates pergi ke bilik seminar ke-4 untuk mendengar "talk" dari seorang pensyarah dan juga pakar motivasi dari UKM...Kalau tidak silap name nyer Datuk Dr Amir Sharifuddin...Memang best la Datuk nie...Orang kelate, so bahasa Inggeris nyer slang kelantan la kan...Kelakar sih but Fun! Tak mengantuk...Duk la gelak je aku dalam bilik seminar tue...Banyak kata-kata motivasi yang berguna saya dapat hari ini...Antaranya:

"You are not responsible to be knocked down but, you are responsible to get up"

"It's better be a HUNTER rather than be a FISHERMAN"

"If you have one wish, let it be an idea"

"Listen to your dream and forget about the obstacles"

Datuk Amir juga ada menyatakan halangan terbesar pada diri adalah DIRI ANDA SENDIRI...Nak berjaya, kena berani ambil risiko...Kena berani tampil ke hadapan...B.E.R.A.N.I...Siap ada formula lagi..

TALENT x EFFORT x ATTITUDE = LIFE RESULT

Nak berjaya, pandang ke hadapan...Jangan ikut orang...Orang tak mahu, anda tak mahu...Buangkan semua itu...Eliminate all that...

Lepas habis sesi motivasi, masuk balik auditorium untuk mendengar kata-kata aluan dari Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali bin Mohd Rustam...

Ketua Menteri Melaka memberi ucapan alu-aluan


Ok...next kami melawat booth yang ada diruang pameran MITC...Hari pertama konvensyen tak berapa banyak la booth yang ada...Yg ada hari nie, TESCO, JCorp/KFC/QSR Brands, Vemma Nutrition dan beberapa syarikat SME...Uploading pictures...










Habis je melawat pameran, tepat pukul 2.30pm kami bertolak balik ke kampus...Apa pun I'm enjoying my day at the convention...PEAZE!!

Tuesday, October 25, 2011

Practical Training

Assalamualaikum...

Haa...topic entry kali nie pasal latihan praktikal a.k.a practical training a.k.a industrial training a.k.a latihan industri...Mak ai...Gedix la Naz Zuren...Mmg Google Translate la kamu nie...Untungla...LOL! Nak dijadikan cerita, saya apply kat 9 company...(nasib tak genap 10)...Gambar tinggal 2 keping je, setem dah abes...Malas nak beli lagi...Gediks sangat...Orang lain hantar 2, saya hantar 9...Takut hantar dua tempat je, dua-dua nanti reject, mau menganga lah aku...Masuk angin, keluar asap...(petikan dari filem Seniman Bujang Lapok)...

Nie company yang saya apply:

1. Shah Alam Convention Centre
2. Shah Alam Concorde Hotel
3. Naza TTDI Sdn Bhd
4. Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd
5. PKNS
6. CBSA Media Sdn Bhd
7. Grand Blue Wave Hotel
8. Sunway Group
9. IGB Group (Mid-Valley)

Yang respond cuma CBSA Media Sdn Bhd

Apa-apa pun saya bersyukur sebab akhirnya ada jugak company yang respond...Kerisauan hilang sedikit...Dapat jugak saya praktikal luar Melaka...Dapat la cabaran baru...Persekitaran yang baru...New adventure...I LIKE THAT!!! 

CBSA Media Sdn Bhd nie anak syarikat CBSA Group...Dulu dikenali sebagai Super Pages Media Sdn Bhd...Tempat praktikal saya terletak di Bandar Sunway, Petaling Jaya Selangor...Diletakkan di department Business Information Unit...Menatang ape unit nie, nie la yang akan saya call esok...Nak kene tahu jugak kan ape skop kat department nie...

But I'm still hoping and praying that either Naza TTDI or PKNS will accept my internship training...AMIN...I very adore Naza Group of Companies...It will be a great honor to work with a successful, well-known Bumiputera company...PEAZE!


Sunday, October 23, 2011

Konvokesyen...

Assalamualaikum...

K.O.N.V.O.K.E.S.Y.E.N

Seronok kan tengok orang lain grad...Baling-baling mortar board...Pakai jubah graduasi...Dapat bunga...Dapat teddy bear yang comel-comel...Ambil gambar sane sini...Atas bawah..Kiri kanan...Macam-macam la pose ala2 model...Macam-macam ragam manusia nie...Tue la orang kata kan...Konvo sekali..(kalau belajar lagi, konvo lagi)...mesti la nak posing sampai abis kodak kamera kan...(motif, kamera pki kodak lagi)....Kakak aku dah konvo...2 tahun yang lepas...Sekarang tengah sambung Master dia...Kat UiTM jgk tapi UiTM Shah Alam...Nie adik dia no 2 sedang berusaha menghabiskan 2 semester Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan pengkhususan Pemasaran...Saya tak sehebat kakak saya tue...Dia first class degree...Saya sah-sah second class degree...

Jika tiada aral melintang, saya akan konvo pada tahun hadapan bulan Oktober...(agaknya la)....Sekarang saya disemester akhir study sebelum menjalani latihan praktikal awal tahun hadapan...Risau jugak...Semester akhir, kene buat sehabis boleh...Mane tau dapat naikkan pointer sekaligus naik dari second class ke first class...AMIN

"Mak, Awin minta maaf tak dapat nak beri mak Anugerah Naib Canselor...Awin dah cuba sedaya upaya belajar...Bukan rezeki Awin untuk dapat anugerah tue...Tapi, Awin bersyukur dapat tamat kan pengajian Awin dalam bidang ijazah sarjana muda...Mungkin rezeki Awin diluar...Awin dah buat yang terbaik...Awin SAYANG MAK..."

Ok....time touching2 abes...Haaa...balik pada citer konvo td...Jap ea, nak tunjuk sikit jubah yg bakal saya pakai tahun depan...


Haa...nie la jubahnya...Warna biru gelap...Dengan mortar board...(Tgh membayangkan saya dalam jubah tue)...Cute...haha...SUMPAH! Ahaksss...Gedix la kamu Naz Zuren...Ok...Actually, tengah selsema nie...Baru je makan ubat so memang akan tingtong la kan...Jumpa lagi di entry baru...PEAZE!!! :-D

Hari Ahad...

Assalamualaikum...

Morning people...Hari Ahad nie memang digunakan untuk berehat bersama family/kawan/"gewey" y'allzzz...Me? With "gewey"?? Haha...Ntah la...ahakss..."Gewey" belum declare ada la...ahakss...Gedix sih...Hari Ahad ea, ku buat ape??? Ha...buat yg kat bawah nie...

Global-SM-Risk

Haaa...nie yg membuat ku buzy hujung minggu...Assignments!!! Dah nama pun student kan...M.A.H.A.S.I.S.W.I...so, mane boleh lari dari assignments...Actually, gambar kat atas nie, tade la bagi saya stress...Yang membuat kan saya stress tu subjek SMM...Dah le tak berapa nak faham...Masuk kelas, JASAD dlm kelas MINDA & FIKIRAN ke tempat lain...Sungguh chenta nak masuk kelas SMM...Mahu je saya skip kelas nie...Tapi.....ikrar semester akhir:

1. Kurangkan skip kelas
2. Datang awal
3. Dean List
4. Ubah cara kerja kumpulan
5. Team work yg lebih baik

Haaa...itu la ikrar semester akhir saya...So, far no 1 tue dipenuhi..No 2, lagi datang lambat ada la...ahaksss...No. 3 Sedang diusahakan...No 4 Ada penambahbaikan...No 5 (refer No 4)...hihi...Semester akhir kan, be a M.A.T.U.R.E.D degree student...Next semester dah mula praktikal...So, think like a working people...Respect others so that others will respect you...PEAZE!

Saturday, October 22, 2011

You took my heart away....

Assalamualaikum...

Saya suka pada awak...Saya sayang awak...Tapi..............................................................................

SAYA TAK BERANI NAK CAKAP YANG SAYA SUKA KAT AWAK!

Saya perempuan...Memang la zaman sekarang nie zaman millenium...Zaman moden...Tak kisah jika perempuan meluahkan perasaan pada lelaki...Saya timba, awak perigi...MANA ADE TIMBA CARI PERIGI...Saya bunga, awak kumbang...MANA ADE BUNGA CARI KUMBANG...Awak lelaki bukan ****** yg pertama puji saya...Awak kata saya c***** jika saya berpakaian baju kurung...Macam ladies betul...Awak tahu tak, awak buat saya terkejut dengan pujian itu??? No man ever tells me that...That what makes my heart say something...Is HE THE ONE??? Only Allah SWT knows it...

Even kita berdua kenal semasa cuti semester saya yg lepas, awak cukup baik, peramah dan sweet...Saya selesa dengan awak...Awak buat saya ketawa...Senang cerita, awak ada ape yg saya mahukan sebagai teman hidup..

Belum apa-apa, awak dah penuhi kriteria no.2 saya...Awak tidak MEROKOK...Panjang sikit hidup nanti...Saya mahu lelaki yg tidak merokok...Bukan demand tetapi merokok itu haram dan membahayakan kesihatan...Syukur awak bukan smokers...Syarat pertama, mempunyai pegangan agama yg kukuh...Agar dapat membimbing saya ke jalan yg diredhai Allah SWT...Tapi, awak....Tidak mengapa, saya akan menolong awak mendalaminya...Biarlah masa menentukan segalanya...Jika benarlah saya nie tulang rusuk awak, syukur Alhamdulillah... :-D

This song is for you...

Persidangan Pemimpin Mahasiswa

Assalamualaikum & Gud Evening readers..

Akhirnya ku dapat cari time edit my blog plus updating my blog...Malam nie macam tak de mood nak tengok assignment...Sekejap lagi la kowt saya jeling-jeling assignment kat sebelah kanan meja nie...Haha...Buat banner biasa2 jela...Guna powerpoint...Nk guna Adobe Photoshop, yg version lame...Tak update...Tak besh sangat lew...Ada sesiapa sudi bagi tutorial pada saya pasal Adobe Photoshop??? Saya nk join kelas Adobe Photoshop tapi buat masa sekarang nie, poket tengah kering sikit la...Sorie, bukan kering sikit...Kering banyak la...Haha...

Nak kerja, tapi masa amat lah mencemburui daku...Hujung minggu ada sahaja aktiviti dikampus...Semalam dengan hari ini, menghadiri Persidangan Pemimpin Mahasiswa di Graha anjuran MPP bersama BASS...Nak story sikit la pasal aktiviti nie...Two words from me:

BEST SANGAT!!!!!


Haha...memberi saya pengalaman yang amat bernilai...Dapat melihat cara para pemimpin persatuan akademik dan bukan akademik melontarkan idea/cadangan/usul yang diberikan untuk pihak atasan/pengurusan kampus...Cara nie lagi better la kan...Berprotokol...Guna saluran yang betul...Baru la namanya pemimpin berwawasan...PEAZE!!! Even saya sebagai perwakilan menggantikan YDP yg tidak dapat hadir, tapi pengalaman berada dalam suasana persidangan tue amat berharga dan bernilai...Bukan senang kan dapat attend program-program seperti ini...Gambar tak sempat snap plak time saya berpakaian formal...dah macam working people...Athoyai...Lensa ku tertinggal...Haha...Motif bawa lensa pergi persidangan...Saya datang sebagai PERWAKILAN bukan sebagai JURUGAMBAR...so, kena behave like representative...auwwww....hihi...

Ada la jugak kekurangan program nie...Tapi, manusia kan...Tidak pernah lari dari membuat kesilapan...Tidak mengapa...Experience is the best teacher...Hopefully, penganjur program selepas BASS dapat membuat penambahbaikan...Diharap program ini dapat dijalankan lagi pada masa hadapan sebab memang bermanfaat dan berguna... :-D

Thursday, October 20, 2011

New banner done!

Evening reader(s)

Ok, finally I got time to post new entry for my blog yg mcm laman sesawang labah2 nie...ahahaaa...Ok...(tetibe blank)...So, dah masuk minggu ke 6 semester baru bermula...Banyak la jugak benda nk kene study...Subjek paling mencabar bagi ako ialah subjek GLOBAL MARKETING...Fuhh...subjek mmg sangat mencabar minda serta fizikal dan mental2 ako skali...Otak kene Global der nk study subjek nie...Tak global mmg menganga la kome dlm kelas...Ahakss...

Well, kerja kumpulan semester nie memang berbeza giler sih...Sumer ako group lain2...bercampur aduk daa...sampai ada kala nya lupe ako group dgn sape...ahahaa....redha jela kekadang...Dgn global lain, issue lain, SMM lain...hihi...Oopss...ari nie tak boleh tidur lambat sebabsebabsebab kelas saya pukul 8.30 pagi nanti...Tak terbangun pulak saya nanti...ahakss....

Ok, jumpe di lain entry dari saya...Keep on following me...ahaksss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...