FANS-tastic

Sunday, January 25, 2015

My 2 Crazy-Iest Officemates

Woaaa...It's 24 January 2015. It has been 3 months from my last entry on my Phuket holiday. Lama betul tak update blog. Nie bukan berhabuk lagi dah tapi masuk dalam stor duduk diam-diam dalam kotak. Well, now I'm back!!! Hi my readers! The Captain is alive. Again... Banyak benda Capt nak ceciter nie. Slow-slow kite start la ye. Start from November. 

Ok, November tade nak story mori pasal holiday sebab holiday Capt pun tamat masa October. Last holiday di Phuket, Thailand. Lepas tue mem-buzy-kan diri dengan kerja. Yela, duit dah habes pergi terbang sane sini so time to membukitkan balik duit tue. Untuk entry kali nie Capt nak story pasal officemates Capt yg rapat. Dun know since when kami bertiga nie jadi rapat. Macam masing-masing dah lama kenal. Pemikiran pun sort of sama and we can get along easy. Ok, nama dua officemate Capt nie is Shima and Eija. Shima atas Capt and Eija sebaya dengan adik Capt. That is so so so suprise Capt masa dapat tahu. Ingat dia main-main tapi memang sah lagi sahih terang bersuluh Eija nie sebaya adik Capt. K, fine Eija. Ko adik Capt. Huh!! Meh, Capt story ape yang Capt kenal mereka berdua nie. Kite start dengan elder dulu k.

a) Shima a.k.a Mek Klate a.k.a Mek Kitty

S.H.I.M.A nama penuhnya tak perlu kome tau la. Nama glamor sudah. Masa first Capt join Sun Inns Hotel Group nie nampak Shima macam kakak-kakak je. Takut jugak la nak tegur/bercakap dengan dia. Sebab nampak garang je. Pendiam pun iye jugak. So, Capt pun jarang la bertegur dengan dia. Masuk office je, Gud Morning sane Gud Morning sini. Bila balik pulak, bye bye, jumpa esok. Like what??? Macam koje kat office Gomen je. But getting to her is a time of fun. Because she is Kelantanese, so Capt kechek la bahasa ketiga, Klantan language. Memang bunyi siye la. Start slow slow kenal Shima nie dari Buka Puasa bersama-sama with my department. Boss belanja. Masuk-masuk kerja tempat baru rezeki pertama boss open table. So Ole-Ole Bali la tempat nyer. Time nie yang kelakar nyer, Shima gerak sorang-sorang dari office and dia tak jumpa pintu masuk Ole-Ole Bali. Well, kalau first timer memang tak jumpa pintu utama dari dalam mall. Kalau dari luar boleh straight nampak. Sumer orang dah tiba, cuma Shima je lambat. Sebab nak dekat masuk waktu berbuka, so kami yang lain order la dulu. Dah habes order pun still Shima belum sampai. Call call tak angkat. Sekali dah angkat call, dok la pusing sane sini lokasi dia. Last, kak Farah jugak kene keluar restoran cari dia. Nasib jumpa. Shima oh Shima. Sabar jela. Penat punya pasal, order la lamb chop. Hamek, sekali datang penuh pinggan. Mampu jugak la dia habeskan 3/4 lamb chop tue. Bila dia datang paling last sekali, duduk la sebelah Capt. Sempat jugak lah Capt selfie dengan dia. Ok, she selfie crazy jugak. Time tue la Capt tahu yang dia nie peramah juga orang nya. Bak kata pepatah orang dulu kala, "Tak kenal, Maka tak cinta". No no no, not that kind of cinta. It' mean kita perlu kenal orang tue terlebih dulu before jump to conclusion terus.

Since that, Capt try untuk bercakap or cari tajuk untuk bercakap dengan Shima. She's nice. Nice kelantanese. Di sebabkan Shima nie orang Kelantan, Capt pun panggil dia Mek and then I found out she like Hello Kitty. A lot. She's even got a collection of Hello Kitty. Now I know she is a collector. That's why Kitty comes after Mek therefore terhasil lah Mek Kitty...Well, that a bit about Shima. Now we move to another one, Eija.

b) Hamizah a.k.a Eija a.k.a Eijwa

Hamizah Ahmad. Join Sun Inns lambat sikit dari Capt. Bila dia join Sun Inns, dia take over koje Capt as auditor. Mula-mula Capt nampak dia macam tough semacam je. Badan macam atlet. Sekali betul da, atlet. Sumer jenis bola dia main except bola sepak. Dari tengok tough dia itu ingatkan lagi elder dari Capt rupenye lagi muda dari Capt. Fine Eija, ko buat Capt sentap! Apa yang Capt nampak pada Eija nie macam garang je muka dia. Tapi sebenarnya budak nie kelakar, humor, selamba hippo men redah je. Well, nice to know someone like her. Susah nak nampak Eija nie sedih sebab life dia full of joy. Since August 2014 I know her, I barely saw she crying. If she start to cry, then it maybe that issue make her feel terrible. Susah jugak nak masuk dengan Eija nie since nampak tough and garang. But, lama-kelamaan boleh masuk jugak dengan dia sebab dia happy go lucky lucky. Sengal pun sengal la jugak. Kalau bab berselfie tue, dia la champion nyer. Lepas tue posing nyer mengalahkan artis. One thing unique, dia suke pakai sunglass. Dalam mall pun pakai jugak. Unique dan pelik. That's  Eija. She same like me. Suka outdoor activities. First activity yg kami join bersama is MPSJ Larian Warga Emas to represent Sun Inns. Well, she'a an athlete so she run fast than me. Tiba pun awal dari Capt. She is an athlete. Salute!!! She's rock. Memang best ade kawan macam Eija nie. 

Ok, that's a bit story about my 2 officemates yang agak sebaya la kami bertiga. Kalau dulu Capt selalu balik on-time hari Sabtu, after knowing them, hari Sabtu Capt terisi dengan aktiviti lepak bersama mereka. Nowdays, Ahad pun Capt tak lekat kat rumah dah. Our first holiday bertiga is short gateaway to Lost World of Tambun. Since our hotel ade branch kat sane and we got agent price for theme park ticket ape lagi kan. Jimba la time cuti Krismas. Short holiday 3H2M. For first time, ok la. We had our fun back there. Now, Capt nak share our pictures.


First movie together, The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Selfie sebelum movie bermula

Selfie lepas bedal Kenny Rogers

After bedal Pizza Hut

Kami memang hantu selfie

Selfie dengan Aaron Aziz..punyer patung

Lost World of Tambun

After puas basahkan diri

Dengan Queen Elsa



Before that nak story pasal plan Capt dengan Eija untuk birthday Shima. Memandangkan birthday Capt dengan Eija bulan yang sama tapi dah lepas and Mek Kitty punyer hujung so sempat la buat suprise. 'Suprise" sangat!!! Well, suprise nie agak terlambat satu hari dari birthday Mek Kitty. Supposely 13 hb tapi kami buat 14hb. Guess what, dua minggu me and Eija plan benda nie. Nasib Mek Kitty tak dapat detect. Fuhh... In the beginning nak buat kat jambatan berdekatan dengan Masjid Putra tapi tak dan so tukar plan pegi Jambatan Indah. Before that kami enjoy tengok LAMPU Putrajaya 2014. Tengok lampu-lampu bagai. Best tak best jugak la. Boleh jelah... #tangankedadamatakeatas

Tapi, time nie Mek Kitty tak berapa sihat so tade la sangat nak stay suprise lama. Si Eija nie punya "bijak" amik lilin pewangi Mek Kitty and make it as lilin kek. Sebelum tue, me and Eija pergi cuci gambar kat Sunway Giza sebab nak letak kat frame and birthday card. Mek Kitty pulak berehat kat hotel. Well, Mek Kitty nampak suprise la jugak dengan suprise kami ni. Muka terkejut + sakit tue nampak. Sempat la me and Eija beri ucapan pada Mek Kitty. Belanja gambar sikit.


Three of us

Smile girls

Smilezzz
Mata bertentang...


Happy Belated Birthday Shima!
Birthday girl dengan hadiah nya
Queen of Weefie


Haaa....dari gambar-gambar macam Charlie's Angels la pulok! Oopsss, terlebey sudah. Kalau nak story mori pasal mereka berdua nie memang tak muat la ruangan blog Capt. Mau terbit buku autobiografi pasal kawan-kawan Capt nie. Capt just nak cakap yang I luv both of you coz menceria kan mood Capt kat office. Baru la Capt buat keje tue best je. Serabut mane pun masalah datang, Capt dapat selesaikan. Happy environment mmg sangat penting untuk Capt keje and both of them make it happened to me. Thanks Shima and Eija!! Video and lagu ini Capt dedicate untuk kome berdua =)






Good night and wassalam!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...