FANS-tastic

Wednesday, March 28, 2012

One For The Money

Assalamualaikum my dearest reader(s)

Hihi...rajin Nz update entry untuk Nz the Diaries...Mane tak nyer...Nz sekarang rajin ceciter pasal movie2 yang Nz tengok kat TGV Sunway Pyramid...Memang situ je tempat Nz tengok wayang sebab dekat dengan tempat praktikal Nz...Guess what, Nz tengok wayang apa hari nie???

Scroll down a.k.a gerakkan mouse tetikus anda ke bawah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Title: One For The Money
Main actor/actress: Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata, Sherri Shepherd, ETC
Duration: 1 hour 46 minutes
Rating from Nz: 4 1/2 star

Sinopsis:
Unemployed and newly-divorced Stephanie Plum lands a job at her cousin's bail-bond business, where her first assignment puts her on the trail of a wanted local cop from her romantic past.

Komen Nz:
Mula-mula cerita nie macam boring sikit la...Sikit je tak banyak pun...Boring ape tau, awal-awal Nz tak dapat nak agak apa story dier...Dah masuk 1/4 storyline, baru dapat la agak ape movie nie ceciter...Best la jugak...Lagipun Nz mmg suka tengok Katherine Heigl berlakon...Selamba je lakonan dier...Tak fake...Original dari ladang punyer...hihi...Kelakar pun kelakar jugak... =D

Nak tahu citer penuh, apa lagi, p serang pawagam berhampiran anda...Pantas, laju macam cahaya...Bukan lembap cam siput...hahahaha...Enjoy the movie official trailer....

Wassalam





Tuesday, March 27, 2012

The Hunger Games

Assalamualaikum my dear reader (s)

Ok...Nz nak jugak la story2 movie yang Nz tengok dalam masa 2 minggu nie...Sejak menjak 2 menjak praktikal kat Bandar Sunway nie, rajin pulak la Nz tengok wayang with my collegue, Liana...2 weeks, 2 movie...OMG...Kalau kat Melaka tue, jarang-jarang muka Nz kat GSC...Nak buat macam mane, wayang sebelah je dengan tempat praktikal...Kat Sunway Pyramid kan, adalah TGV nyer...Right, Nz baru je tengok movie THE HUNGER GAMES...




Title: The Hunger Games
Main character: Jennifer Lawrence as Katniss Everdeen, Josh Huctherson (Peeta Mellark) and Liam Hemsworth (Gale Hawthorn).
Duration: 2 hours 15 minutes
Rating: 5 star

Sinopsis:
In a not-too-distant future, North America has collapsed, weakened by drought, fire, famine, and war to be replaced by Panem, a country divided into the Capitol and 12 districts. Each year two young representatives from each district are selected by lottery to participate in The Hunger Games. Part entertainment, part brutal intimidation of the subjugated districts, the televised games are broadcast throughout Panem. The 24 participants are forced to eliminate their competitors, literally, with all citizens required to watch. When 16-year-old Katniss' young sister, Prim, is selected as the mining district's female representative, Katniss volunteers to take her place. She and her male counterpart Peeta, will be pitted against bigger, stronger representatives who have trained for this their whole lives. 





Apa yang Nz nak cakap, movie nie memang best la...ada kisah suka-duka, persahabatan, keberanian dan percintaan yang tidak disangka...Time touching2 la satu panggung cam kecoh kan...Kelakar pun ada...Paling tak best, KEJAM la...Kena saling tumpaskan lawan masing-masing dengan membunuh mereka...OMG...Tak sanggup Nz nk bukak mata td...Main character memang kuat la...even perempuan kan...So, woman is not that weak k...Salute sama main character... =D

Tiket movie pukul 8.55pm, guess what, ingat movie habis dalam 10.30pm...Sangkaan ku silap pabila movie habis pukul 11.15pm...Mau tak kelam kabut my collegue hantar Nz pergi KTM Subang Jaya...Ok, takut jugak Nz tadi...Tak pernah kowt tengok Liana macam tue...Getting scared jugak td...Nz dh cakap tak perlu hantar ke KTM sbb dia pun nnt rushing nk balik ke Bandar Sunway kembali...Tp, she still nk jugak hantar...Nz tak suka nak menyusahkan orang sbb Nz boleh urus diri sendiri...

Looks like after this, I cant watch late night movies...Kesalahan lalu cukup mengajarku...Ini SHAH ALAM bukan MELAKA ye...Bear in your minds, MALAYSIA is not so safe lately...I make mistakes and I'm gonna learn from it...

-NO LATE MOVIES AFTER THIS-

Wassalam

Monday, March 19, 2012

The Woman in Black

Assalamualaikum my dearest reader(s)

Ok...hari nie Nz nk ceciter mengenai satu movie yang baru je tengok petang tadi after work with my collegue, Liana kat TGV Sunway Pyramid...Tiket kiteorg pukul 7.45pm...So, b4 that pergi la makan kat KFC...Lagipun Nz tak sempat nk lunch pun hari nie...So, kire lunch & dinner la KFC tue...Jimat sikit...(Banyak la jimat)...

Ok, nak bagi rating/pandangan setelah melihat movie nie...Well, main karakter citer nie Daniel Radcliffe...Ala yang berlakon citer Harry Potter budak sihir tue yang ada tanda "N" kat dahi dier...Voldermort yg bagi...Buat souvenir...Kih3...


Movie Title: The Woman in Black
Duration: 1 jam 45 minit
Main karakter: Daniel Radcliffe as Arthur Kipps
Klasifikasi: Thriller
Rating: 4 bintang

Sinopsis:
Mengisahkan Arthur Kipps yang kehilangan isteri ketika isterinya melahirkan anak lelaki mereka, Joseph Kipps. Arthur bekerja sebagai seorang peguam di sebuah firma guaman di London. Untuk menyelamatkan kariernya sebagai seorang peguam, Arthur ditugaskan mengurus penjualan sebuah rumah lama, Eel Marsh. Arthur perlu ke rumah agam yang telah lama ditinggalkan itu untuk menguruskan dokumen-dokumen yang perlu dibawa pulang ke London. Tetapi, ada sesuatu yang tersembunyi disebalik rumah agam itu setelah Arthur terlihat satu kelibat wanita berpakaian hitam dikawasan perkuburan rumah agam itu. Satu per satu kanak-kanak di kawasan pedalaman mati bunuh diri dan Arthur percaya ini semua ada kaitan dengan kelibat wanita berpakaian hitam itu. Berjayakan Arthur merungkai misteri tersebut? Siapakah wanita berpakaian hitam yang Arthur lihat di kawasan perkuburan Eel Marsh? Nak ketahui...Scroll bawah....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

...TENGOK LAH DI PAWAGAM BERHAMPIRAN ANDA...

Hihihi...

Wassalam

Official Trailer

Sunday, March 11, 2012

Sedih!!!

Assalamualaikum dear my reader (s)

Lama jugak aku tak update posting untuk blog nie...Al-maklum lah...Intern kan...Nama je intern, tp sibuk nyer kemain lagi...Ape yg menyebabkan aku sempat update blog malam nie?? Sebab ada satu isu yg aku baca dan aku tersentuh sangat isu ini...Sehinggakan menitik air mata ini...Tak ku sangka si tanggang makin bertambah-tambah di zaman yg penuh moden ini...

Berita muka depan akhbar Harian Metro, Jumaat, 9 Mac 2012:


Muka depan Harian Metro


Memang akhbar harian feveret aku ialah Harian Metro...Tersentak baca headline paper hari Jumaat nie...Subhanallah...Baca headline plus tgk muka ibu malang ini membuatkan aku rasa sebak, sedih sangat...Ya Allah, kenapalah anak lelaki wanita ini tinggalkan ibunya di hotel bajet pulak tue...Anak lelaki pulak tue...Dah la anak lelaki, tunggal lagi...Kesian ibu malang ini...Nasib baiklah pekerja hotel bajet tue membantu wanita ini....Lama ibu ini ditinggalkan anaknya...Bayangkan sejak 3 Mac hingga kini...





And bila akhbar Harian Metro menyiarkan alasan anak lelaki, Amir Mohd Omar 27 meninggalkan ibunya, Faridah Maulud, 66 dihotel bajet berkenaan iaitu "SAKIT MATA"...Agak tidak logik bila tinggalkan ibunya seminggu lebih tanpa dapat dihubungi...Takkan dalam seminggu tue nk contact pun tidak boleh...Banyak kali kakitangan hotel bajet berkenaan menghubungi Amir Mohd Omar tetapi tidak diangkatnya...Tak agak2 la alasan tue...Takkan dalam seminggu tue, tak hubungi ibunya...Senyap seribu bahasa....Cuba fikir kalaulah kakitangan hotel bajet tue tidak bertimbang rasa, mereka halau ibu ini keluar dari hotel tue...Apa akan terjadi kepada wanita malang ini??? Sedih bila aku memikirkannya...

Setitik air mata ibu jatuh ke bumi kerana kecil hati akan ketelanjuran anaknya, nerakalah tempat anak itu...Subhanallah...Puan Faridah Maulud kini berada dibawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat...Alhamdulillah...Syukur....

Seorang ibu yang melahirkan kita ke dunia ini menanggung kesakitan yang amat sangat...Kesakitannya menyamai 70 tulang dipatahkan...Seorang ibu boleh jaga 10 orang anak...Kenapa anak tidak boleh berbuat perkara yang sama kepada ibunya setelah dewasa??? Sungguh terkilan aku dengar alasan anak lelaki Puan Faridah Maulud ini...Jika tiada insan bernama Fatimah Aziz yg telah melahirkan aku ke dunia ini, maka tiadalah insan bernama Noor Azuren Mohd Taib di dunia...

Saya sayang insan bernama Fatimah Aziz!!! 

I LUV YOU SO MUCH MY MOTHER!!!! 

Sayangi lah ibu kita sementara mereka masih ada didunia ini...Tanpa ibu, siapalah kita di dunia ini...Segeralah minta maaf andai kita melukakan hati ibu kita...Sesungguhnya,

"SYURGA DIBAWAH TELAPAK KAKI IBU"

Wassalam

Dedicated this song for you, my luvly mother, Puan Fatimah Aziz





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...