FANS-tastic

Tuesday, January 24, 2012

The Making of a Photographer...

Assalamualaikum

Lama jugak aku tak update entry untuk blog nih...Buzy?? Yup...Exactly buzy beb...Not with books anymore k...But with my hobby and passion...My passion?? Yup. Its

P.H.O.T.O.G.R.A.P.H.Y



Yes, photography...Dulu jadi hobi sekarang menjadi keinginan yang kuat...Masa semester 5, tak bergerak aktif sangat kerana komitmen terhadap study dan tanggungjawab sebagai Exco MASA di kampus...So, selepas habis je paper akhir pada 20 Jan 2012, dah tak de komitmen lagi dengan semua itu...Komitmen saya pada minat kepada fotografi dan latihan praktikal...Ye, belum habis lagi program ijazah sarjana muda saya selagi latihan praktikal tidak disempurnakan dalam masa 5 bulan ini...

Know what, habis je paper akhir tue, terus pergi jumpa my PA untuk ambil voucher buku 1Malaysia...RM200 kan, sape tak nak?? Disebabkan dah final year, tade buku ilmiah untuk dibeli, ape lagi, beli la buku-buku yang berkaitan dengan fotografi...Serbu Kedai Buku Popular kat JJ Bandaraya Melaka lepas Asar...Punya la ramai orang sampai panjang la nk beratur...Ku ronda2 dulu kan dalam tue tengok ape yg menarik...Jumpa buku-buku yang dah lama aku aim nak beli...

Ada la dalam 3 buku...semuanya berkaitan dengan Internet Marketing dan fotografi...Nie semua akan menjadi panduan untuk aku dalam menguruskan perniagaan dalam talian a.k.a Internet business...Kalau baca entry azam tahun 2012, nie adalah salah satu azam aku...Yang paling tak boleh blahh, 4 majalah fotografi aku borong...

Banyak tak??


Banyak kan??? Baru habis baca 1 majalah...Well, aku dah booked tempat untuk hadiri workshop Nikon kat BTS pada 12 Februari 2012...Supposely, workshop tue aku attend pada 12 November 2011, tp ada komitmen di Langkawi, kena la pilih yang itu...So, I got another opportunity this 12 Februari...Terus aku booked tempat...Takut penuh...Dari situlah bermula nya perjalanan aku untuk menjadi pro-photographer...Bermula dengan amatur, tidak mustahilkan untuk aku menjadi pro...Nothing is impossible dengan keazaman yang kuat...Insyaallah...

So, this blog will be a platform for me to tell my readers about my journey to become a photographer...Insyaallah, jika cepat saya belajar mengenai fotografi, I'm at your services for portrait photography, konvokesyen photography dan event or even sports day...Wedding?? Not yet I think because I don't have the proper equipment for it...So, far only 3 services I will give to my customers, Potrait/Konvokesyen/Event...Stay tuned for my NzR| Photography facebook fanpage...

The Making of a Photographer

Wassalam =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...