FANS-tastic

Tuesday, September 9, 2014

Cebu Island with My Travel Buddys


It's 12.00 am dated 9 September 2014...Lately susah pulak nak tido...Selalu sangat jadi musang berjaga malam...Tak tahu la ape nk jadi dgn diri nie...Lama-lama sakit pulak nanti...

p/s: Kurang kasih sayunk la kowt

Tertarik nak update blog sebab tengok buddys travel pegi Cebu dah post citer dier. So terbakar la hati tengok. Hengat ako tade blog... #Akopunhadoblog haha...Fasten your seatbelt coz you are going to get hotter by my Cebu Travelling Memories.. =)

CEBU ISLAND, PHILLIPINES (4-6 SEPTEMBER 2014)

Part 1: Liku-liku perjalanan ke KLIA2

Haaaa...kat mane la nk mula kan...Mulakan dengan Bismillahirrahmanirrahim...Dengan izin dan kehendak-Nya, percutian yang aku dan buddys travel sampai masanya. Actually, tak pernah terlintas langsung nak pergi travel away from Malaysia...Jika diikutkan Cebu trip nie yang kedua selepas Bandung, Indonesia. Tapi yang tue escort my mum teman dier buat soul therapy...It's shopping folks...Sumpah tak mahu lagi, penat...Nazmi, my ex-officemate from Comfori yang ajak-ajak serius untuk pergi Cebu sebab masa tue AirAsia buat free seat promo...So, aku dapat harga tiket murah habes. Return cuma RM 122.00 je...Siap aku pilih sear lagi..Gitoh! Masa AirAsia buat seat promo, time tue la ako tengah tanam anggur...Errr...tanam anggur sebab baru je resign from Comfori...Nak explore bidang lain kate nyer...Ok focus ceciter pasal my trip to Cebu...

Well, flight kami berempat pukul 10.40am, AK950 Kuala Lumpur - Cebu...Bila flight pagi pukul 10.40am kene la masuk gate 3 jam sebelum tue kan...Sampai aku gigih tak tidur malam tue sebab takut tak sedar and tertinggal flight dengan boarding pass pun ako tak print...Hihi...Bayangkan berjaga dari pukul 12.00am sampai 3.30am...Sakit tak sakit kepala tapi pening after that...Schedule limo start dari Shah Alam - Cyberjaya - Bandar Enstek...Amek Nazmi dulu and then Amir...Ya ampun nk pergi ke rumah Amir tue ke dalam...Nak cari Rossa Villa, terjumpe Rosalinda...Ehh, tercharoot plak...Jumpe Kiambang Villa la, Ruvena la...Rossa tak jumpe...Pakai Google Maps pun tak jumpe siap bawak aku pusing highway balik lagi ade...Sakit pulak hati kite nie dgn Google Maps...Pukul 5.00am gerak keluar Shah Alam, pukul 6.15am baru jumpe Amir...Ingatkan nk breakfast kat Bandar Enstek dulu sebelum park kereta tapi tapi tapi kami sesat pulak nk cari rumah kawan di Bandar Enstek...Sudahnya call kakak tue and hubby dier amek kami...Google Maps pun tewas nk cari rumah kakak nie...Memang susah nk jumpe...Tengok-tengok jam dah pukul 7.00 am!!! O.M.G!! Sekalut-kalut aku tue sempat makan roti telur kat rumah kakak nie...Time tue la mak aku call, nak cakap dgn my buddys...My buddys, Nazmi a.k.a Abg Long di beri amanat untuk jaga aku masa di Cebu...Haaaaaa...Mampoo??? #Kohado hihi...

Selesai makan roti telur with air teh O, maka pergilah kami ke KLIA2...Sampai sane je, mereka bertiga pakat nk takut-takutkan aku...Kalau tade boarding pass, tak boleh masuk departure hall...Mau tak seriau masa tue...Nampak muka ako cuak...Kene bahan je pagi tue...Penawe punyer Abang Long...Kak Ngah and Adik Chik pun sodapp la tambah bahan-bahan...Redha jelah...Time nk print boarding pass by machine, time tue la machine rosak...Saje nk mendajal ako ke ape pagi-pagi Khamis tue...Nak tak nak kene la pergi kaunter AirAsia...Nasib boleh print tiket and FOC je sebab dah check-in...Legaaaaaa....Roti telur and Teh O, memang tak cukup nk tampung perjalanan 4 jam kami ke Cebu so so and so, serang KFC kami pagi tue...Sampai aku terbeli meals yg macam mmmmmm... R.U.G.I.... Baik beli online makan atas flight je... #Pengajaran #Ingatbolehtahan4jam

Kelam-kalibut jugak la nk makan seketul ayam KFC tue...Nasib tak keluarkan balik...After makan KFC, serang departure hall...Jauh ke dalam kaw nk masuk tue...Habes lemak ako... #Adekelemak...hihi...Mau dua kali check bag bagai nk sampai ke Boarding Hall...So sampai je boarding hall, duduk la melanguk tunggu gate di buka...Sambil tunggu sambil selfie sambil la upload Instagram...Belanja gambar sikit...


Macam adik-beradik tak...hihi

Dari kiri: Nazmi, Nani, Naz, Amir

Kami happy nk fly

Kak Ngah & Kak Chik

Kak Ngah memang giler kamera

Haa...tepat pukul 10.40am kami berempat boarding flight AK950 Kuala Lumpur - Cebu...Mula-mula kak Ngah kene duduk sorang. Sesat pulak ke seat 19B. Aku, Nazmi and Amir sebaris. Rezeki Nani dapat duduk sebaris kami bertiga sebab between aku dgn Nazmi seat kosong, so dengan pantas Nani duduk...Hihi...Sempat lagi kami selfie dalam flight...Belanja gambar lagi...

Sempat selfie sebelum flight mode

Perjalanan KL-Cebu mengambil masa selama 4 jam. Jenuh tak jenuh la duduk dalam flight tue. Steward tak berapa umphhh la plak. Tak sado...Hihi...Ok, lepas nie nak cerita Part 2 of my holiday at Cebu...Dengan ini Part 1 melabuhkan tirainya...Wassalam =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...