FANS-tastic

Thursday, October 16, 2014

Krabi Hari Ketiga 10102014 - Krabi pergi, Phuket Mari...

9.50 pm, hari Khamis di hadapan TV menyaksikan cerita hindustan, My Name is Khan. Sambil tengok citer, sambil tue update blog. Entry kali nie nak story pasal hari akhir di Krabi. Mana nak mula ye. Ok, start with of course la bangun tido kan. We got up pukul 7.30 am. Actually ako dah sedar pukul 7.00 am tapi dok golek-golek manja atas tilam tue yang bangun sampai 7.30 am. Then, rush to toilet untuk mandi la. N pulak bangun je terus kemas-mengemas. Yela, malam sebelum tue habes je pekena pancake, terus tido dia. So, sementara tunggu turn dia mandi, dia kemas la barang-barang dia dulu. 

Aku keluar je bilik air, N dah siap mengemas. Your turn to bath now, N. So, aku pun kemas sikit je lagi. Masukkan semua baju dalam my backpack. Malam tadi tue kemas lipat-lipat baju, nie nak sumbat dia dalam backpack. Backpack besar tak padan dengan orang. Beg lagi besar dari tuan. So, u'ollz I advised tak payah la bawak baju banyak sangat. Sampai Krabi, beli jugak tshirt. Terus pakai je. Toksah la nak tunggu balik Malaysia baru nak pakai. So, after dua-dua dah mandi wangikan diri, terus ke Family Mart to buy our breakfast. Kali nie aku pilih American Fried Rice siap telur mata lagi kaw. #Malaysiahado ...Air macam biasa la susu coklat. Nak kuatkan tulang kata nyer. But, I can recognized la susu coklat tue mcm Dutch Lady. Kat Thailand brand Dutch Lady ialah Foremost. Meh belanja gambar.


Morning Life in Ao Nang

Morning Life at Ao Nang 2.0

Me in front of Family Mart

Breakfast of The Captain

Haa...aku bersantap kat small table sebelah tingkap menghadap Ao Nang Beach. Sungguh la indah permandangan pagi tue. Keindahan Yang Maha Kuasa. Original X-Tra plan pagi tue, aku nak naik rooftop hotel nk selfie dan welfie. Hotel yang aku duduk tue ada rooftop menghadap Andaman Sea. Tapi, tak sempat punyer pasal, so batalkan aje niat tue. Habes makan je ngam-ngam nak pukul 10.00 am. So, time for us to check-out and wait for our transport to Phuket Airport to pick-up us. 

Tak sempat selfie view Andaman Sea, tapi kami sempat la berbual + selfie dengan Haminah, front desk assistant. Haminah nie pandai cakap Melayu sebab dia pernah belajar kat Kedah before keje dengan J Mansion hotel. Meh belanja sikit gambar Haminah nie.

Dari kiri: Haminah, Captain Naz

Kasual sangat

Haaa, dah lepas selfie dengan Haminah, aku teruskan selfie sorang-sorang around the hotel. N dok la berbual dengan Haminah. Peramah N nie orangnya. Memang suke berbual dengan local people. Nasib la dia tak cakap bahasa Thai. Meh belanja my solo selfie around the hotel.

View from the hotel lobby

The Irish Rover Hotel

From the lobby view

View depan hotel

View from depan hotel

Lobby hotel yang luas

Penat selfie, duduk sekejap depan front office desk. Rasa macam tak kena je sementara nak tunggu our minivan. Sekali hamek, belum call travel agency untuk trip Phuket.Tour guide kami di Phuket tue name nyer Mr Rut. Supposely, dia kena pick-up kami di Phuket Terminal Bus but, since minivan boleh hantar ke Phuket Airport, so why not tunggu situ senang sikit. Keluar arrival hall, boleh nampak nama kami berdua. Nak call mobile number, hotel charge 10 bath a.k.a RM 1.00. Dua kali call, Mr Rut tak angkat. Time nak call kali ke-3, suddenly our transportation dah sampai so nak tak nak kami naik jela. Tak sempat nk bercakap dengan Mr Rut. So, solution nyer call Mr Rut bila dah sampai airport jela nanti.

So, that's the end of my Krabi adventure. Ingat nak sambung our journey to Phuket tapi rasa letih pulak malam nie. Plus nak make-up blog sikit. Therefore my readers, next entry is our Day 1 at Phuket. The journey will be continue...Wassalam!!! xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...