FANS-tastic

Friday, February 24, 2012

3rd week of internship

Assalamualaikum my reader(s)

Ok...nk ceciter lagi about my internship at CBSA Group of Companies...Well, kind a boring jugak la bile K.E.R.J.A tade...My super, Mrs Zurina memang bagi kerja pada Nz tapi kejap je Nz siapkan...Filing itu ini but its not that hard la...Elok-elok Nz ada meja sendiri kat level 3 tapi Nz lebih banyak habiskan masa di kaunter receptionist nie...Sampai ada staff company pelik sbb kejap nampak Nz kat level 3...Lepas lunch ada kat receptionist pulak...Hihi...Bak kate Liana, "Half-day level 3, Half day receptionist"....Boleh pulak macam tue ye...

Jap, ea sempat snap pictures at my table at Level 3..At my private table...LOL sangat...Gedixxx sih Nz...


Comel!!!

Ceewwaaahh

Haa...dua dulu la ye...Nanti-nanti Nz tangkap lagi...Ok...First day ada meja sendiri not too best la sebab boring sih...Tade kerja sangat...Duduk receptionist ada la jugak kerja nak kene buat..Even picking up calls but its fun...I can know many people...BUT!!!!

|
|
|
V

Kerja receptionist bukan senang...nama je receptionist tapi kena buat kerja admin jugak...Sebab, sebab dan sebab HR dan Admin satu department...Even Nz di dept HR & Admin, mostly Nz buat kerja Admin...Ok la kan...Sebab, my minor degree is Business Administration, my major is Marketing...Ok la tue...Berkait la jugak...For the time being, Nz masih memikirkan tajuk ape yg sesuai utk thesis Nz...Kena la senaraikan dulu before jumpa my practical advisor...Bila my PA dh approve tajuk tue, boleh la Nz start tulis thesis...So far, Nz boleh buat background company je dulu...Itu pun nak mula td, ngantuk tetibe...ape lg kan...

|
|
|
V

Tak tak...Nz tak tidur tapi guest what, Nz bawak my Miss Lola today...Amik gambar...Sekitar bangunan CBSA, receptionist, guest waiting room, lobby...Sampai dlm surau a.k.a tempat berehat sebentar bersama intern2 yg lain...Lawak je...Hihi..

The funny this is, semalam a.k.a hari Khamis a.k.a 23/2/2012, Nz rasa ngantuk giler-giler lepas lunch...Puas menguap...Air mata berlinang je...Oopss...Bukan menangis tp menguap...Jangan salah sangka ye...I feel happy and feel great je intern di sana...Kalau company offer permanent staff, saya M.A.H.U!!! Better than sy menganggur...Kalau dah ade kerja, boleh la beli my own car...Can't wait for White MyVi...Ahaks...Gedixx...Back to story, dalam Nz ngantuk2 tue, after lunch duduk di receptionist...Kene jawab calling...Know what, dah la tgh ngntuk + mengong2 sikit...Sekali angkat satu call nie suara garau ala2 maskulin eden terkuar pulak... O.M.G.... Terkezut caller tue...Segan giler...Terus Nz minta maaf...Cepat2 kuarkan suara ayu ala2 Puteri Gunung Ledang bukan Gunung Kinabalu...LOL!!!

Akibat dari kejadian suara garau maskulin tue, segar benor mata Nz...Ok, I'm awake...Thanks to suara garau...Haha...Funny things happened this week...Next week??? Dun know la suara ape nk keluar lagi...Kih kih kih...Okie dokie...The entry of Intern 3 ends here...See you all at the new entry...About what??? Just wait and see....Daa...

Wassalam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...