FANS-tastic

Wednesday, February 8, 2012

My first day internship...Call me N.A.Z...short name for Naz Zuren

Assalamualaikum dear my reader(s)

Entry malam nie ceciter pasal my first day intern di CBSA Media Sdn Bhd...Tapi, maaf dipinta, tak sempat nk snap gambar first day intern nie...Nak kate excited, agak la...Nervous, lagi la ade...Tipu la Nz kate kalau ku tak nervous...Hihi...Datang awal Nz kat office...Al-maklum lah, ikut kakak pergi kerja so kene la keluar awal kan...Sebab, nanti Nz makan "jem" je along Sunway tue...Hihi...Ok, start ceciter!



Erm...sampai office dalam pukul 8am...Memang tade orang lagi...Duduk la dalam bilik menunggu yang berair-cond tue...nasib baik ber air-cond...Kalau tidak memang "K.E.T.I.B.A.S" la Nz...kihkihkih...Tunggu punyer tunggu, datang la HR admin exec yg in charge utk arrange Nz...Time tue jgk datang lagi 3 orang intern...Seorang student UiTM Shah Alam course IB, lagi 2 orang UUM course marketing...Farhan, Nurul & Ida...Nz paling muda...(yeyau oooo)...Nz, Farhan & Ida satu department...Nurul ditempatkan di department Sales & Marketing...Kami bertiga duduk di department Business Information, Support, SC unit...

My new name at CBSA Media Sdn Bhd...Call me N.A.Z....Nazuren, mereka kate panjang bebenor...Naz la jadi singkatannya...Naz pun Naz la...janji rock!!! Rockz la sgt...LOL!!! First day punyer intern agak la buhsan sebab,

1. Tak dikenalkan dgn staf-staf yg ade.
2. Supervisor pun tak sempat nk kenal lebih.
3. Duduk diam2 dari 9.45 am - 12.00pm (For God sake, it so boring people!)

Dalam pukul 12pm baru la dpt kerja dari staf kat c2...Even stapler2 business pun, janji Nz tak duduk diam2, pandang kiri kanan, depan belakang, atas bawah department tue...Pukul 12.30pm start break smpi 1.30pm...Nz and the other 3 interns, makan kat depan Esso...dekat je...Dekat2 pun cepat je 1 jam tue berlalu...Huh!! Lepas lunch tue, sempat la pergi tengok surau...Ok, nasib ade surau..Tak risau nk solat kat mane...Lega! Haaaa...baru la Nz dan Farhan dpt job utk dibuat...Kami berdua kena key-in data customer dalam page Super Pages...Ida pulak kene buat call online training customer...mula2 pening jgk la key-in...Sampai gugup Nz tue jelas kelihatan...Tapi, bila collegue tue habis ajar, cepat pulak Nz key-in data tue...Sampai kene tengok Google maps bagai...Ada yg maps tak jumpe lokasi kedai/company tue pun ada...Hihi...Tak sempat la Nz nk habis kan key-in data tue smpi page 21...sempat sampai page 16...Esok sambung balik using my own lappy... =D

Lepas abes waktu kerja, Nz pergi chill kat Sunway Pyramid sementara tunggu elder sis dtg ambik..Ceh, chill...LOL! Round2 dalam Sunway Pyramid tue smpi tak jumpe RotiBoy...Hihi...Esok Nz chill lagi kat Sunway Pyramid sbb elder sis nk pergi main badminton dgn collegues dier smpi pukul 9pm...So, I'll be at Sunway until 9pm...Ape lagi kan, lappy ade...Online smpi muntah la Nz di McD....ngeh3...Sempat la jgk td p usha2 Samsung Galaxy S Plus...Semakin excited nk transform Nokia kpd Samsung...LOL!

Itulah story Nz dihari pertama praktikal...Panjang kan?? Panjang la sangat...Ok, the entry ends here...See you all at the next entry...Entry bout' what, Tuunnnggguuuu....

Wassalam =D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...