FANS-tastic

Saturday, September 19, 2015

Day 3: Nightwalking at Hong Kong Avenue of Stars

It's 8.26 pm. Another 3 hours and 34 minutes then I'm officially grow a year older. Then, I start my officially 2* tue with 10 km marathon at MPSJ. Good day to start la kan. Noted! So, sementara nak tunggu umur tue official naik satu tahun, Capt nak habeskan entry hari ketiga trip ke Hong Kong. So, Bismillahirrahmanirahim....

NIGHTWALKING DAY 3 | AVENUE OF STARS (AOS)

Entry kali nie short sikit dari yang sebelum tue sebab Capt cerita our nightwalking activity je pada malam hari ketiga kat Hong Kong. Last entry Capt akhiri dengan the mens pergi masjid and the ladies back to hotel to prepare dinner. Guess what. Ngam-ngam we the ladies prepare dinner, then Nazmi and Shuk pun sampai. Elok la kan, sampai je hotel terus makan. Masing-masing kalau tengah lapar, time makan tue senyap je. 

Then bila dah makan, take break for a while. Al-maklumlah, seharian berjalan kat Macau tue. Mau tak pancit. Ade jalan straight, kiterorang dok belok sane sini. So, for that night we plan to go to Avenue of Stars. Kate nyer blogger lain Avenue of Stars nie ala-ala Hollywood Walk of Fame dimana nama-nama pelakon terkenal dapat bintang and bintang tue di buat atas jalan. So, kalau kat Hong Kong nie kire nyer pelakon-pelakon mereka yang terkenal la ade bintang. Jet Li, Jackie Chan, Chow Yun Fatt & Bruce Lee tue wajib ade bintang nyer. Kalau tade, pelik sangat, So, we all decide to keluar nightwalking jadi kelawar pada pukul 8.00 pm. Dari hotel kami ke Avenue of Stars to dekat je pun. About 10 minutes walking. Nak ke Avenue of Stars tue tempuh jugak la mall nyer. SOGO pun ade kay. Si Nazmi nie pun ape lagi. Masuk SOGO tue untuk mencari perfume nyer. Pantang lensa dihala kepada mereka, terus menjadi model terjun.


Asal nampak kamera

Patung nie cute, tue yang mereka bergambar

Masuk SOGO naik turun escalator pun tak jumpa perfume yang Nazmi cari maka kami pun terus ke destinasi malam tue. Kene cross jalan besar and sibuk jugak la nak ke AOS tue. But dun worry kay sebab traffic light HK nie berfungsi dengan baik nya. Untuk pedesterian cross tue memang lama so tak yah nak jalan kawad pantas sangat ye. Hihi... #jalanlenggangkangkung #catwalksangat

Nak jugak selfie sama

At the street to cross

Malam yang kami berjalan ke AOS tue ramai la jugak orang. Berebut-rebut jugak nak cari spot cantik untuk berselfie & ber-wefie. Al-maklumlah, time malam-malam nie permandangan HK dari AOS tue cantik ya rabbi. Terkata oleh lidah. Belanja gambar je mampu sebab only the pictures can tell you how beautiful the night is.

From side jauh

God's creation
Bangunan pencakar langit disinari lampu bergemerlapan
 
Bila dah dapat spot and view yang cantik untuk berselfie, maka masing-masing bertukar jadi model terjun profesional. Gilir-gilir la masing-masing jadi photographer bebas terjun. Sumer terjun la malam tue senang citer. Dimulakan dengan Shuk.

Pose sado sangat!

Style gentleman

Di ikuti oleh Nazmi yang memang menanti je gambar diambil...

Ingat cute la tue

Huntong la ade backdrop cantik

Next is my turn la jadi fe-feeling model hot & spicy....Tuan punyer blog, gambar nak tunjuk lebey sikit...hihi

Feeling cute

Smilezzz

Penat dah jadi model

Terlebih pencahayaan

Penutup nyer Nani...

Tengok masa depan nampak

Suke benau tengok masa depan

Then, time for 4 of us menjadi model + photographer serentak....

Muka suprised sangat!

Chak!

Peaze you allzzz

Senyum senyum selalu

Kami memang suka bersedekah

Look up guys! Some1 snap our photo from top



Best travel dengan dierorang nie. Memang kaki selfie sokmo semua. Dah habes selfie kat spot & view cantik tue then we all jalan lagi menyusuri AOS tue. Nampak la patung-patung director, camera man, sound man. Pergh. Nasib bukan patung lilin. Kalau malam tak berapa nampak patung tue sebab colour nyer golap. Tapi, ape we all kisah, selfie lagi sekali! 

One, two and action!

Tumpang bergambar sat

Suke kene peluk ye tuan director

When he say 1, 2 ,3 & action!

Screen test 1 take 1

Nak dijadikan kisah malam tue, Capt mencari figura Bruce Lee. Nampak traveller lain bergambar dengan figura Bruce Lee tue yang Capt mencari. Tapi disebabkan dah malam and we all decide esok petang jalan lagi kat AOS nie. Nak amek gambar view sunset katenyer Nazmi. Baru lah boleh nampak bintang-bintang Hong Kong-wood & figura Bruce Lee nyer. Lagi jelas terang bersuluh lagi. Okie la Capt bersetuju. Tengah jalan-jalan balik keluar dari kawasan AOS tue Capt nampak bintang Bruce Lee and satu patung berbentuk wanita yang menarik perhatian. Sekali baca description kat patung tue sekali figura mendiang Anita Mui. They called as Daughter of Hong Kong.

Bintang mendiang Bruce Lee

With the Daughter of Hong Kong

Jalan-jalan keluar lagi then we all found satu patung macam pegang mutiara. Ala-ala trofi gitu. Ape lagi kan, masing-masing nak jugak bergambar lagi tue.

Pegang mutiara sangat

Pose sado ajelah koje nyer

Nak jugak pegang mutiara

Dier pun nak jugak. Pun boleh la

Golap sangat

Haaaa....dah lepas tengok view malam tue then we all pun pulanglah ke hotel balik. It has been a long day we all jadi model terjun nie so a good rest should be good. Ape ape pun view malam tue kat AOS memang stunning habes. You all yang akan and bakal datang ke Hong Kong tue jangan lepaskan peluang tengok persembahan cahaya lampu kat another island tue ye....hihi =)

See you all in the next entry ---> Day 4: 428 Above Sea Level - The Peak. Leave me speechless. XOXO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...