FANS-tastic

Tuesday, December 27, 2011

Wedding Kelantan 031211

Assalamualaikum

Entry pada tengah hari yang agak cool nie mengenai perkahwinan...Oopss...Bukan perkahwinan saya la...Kawan kepada kakak saya merangkap roomate, housemate, coursemate, classmate dan seangkatannya...Mate je bkn ke...Kihkihkih...Kawan yg kahwin nie dah bersama-sama mengharungi hidup sejak dari UiTM Pulau Pinang lagi...Sampai la 3 Dis tue...Lama kan??? Saya pun tak pernah lagi ada kawan yg selama tue...

Ok, here are the details of the wedding:
Date: 3 Disember 2011
Time: 12 pm - 4 pm
Venue: Irama Hall, Bachok, Kelantan Darul Naim

Jauh kan??? Cam saya nie tak pernah pergi Kelantan...Nie la first time set foot on Kelantan...Tapi, saya pergi Kelantan naik kereta api bersama dgn adik bongsu saya...Ikutkan nk naik sorang je tp mak pulak tak percaya saya naik sorang...Haish, I'm 21 la..Soon, become 22...I'm a young adult...Matured already...Give me room to grow...Oopss...emo la plak...ngeh3...Ok, back to square one...Naik kereta api dari Seremban, N9 dan tiba di Wakaf Baru, Kelantan...Elok boleh sampai 9.30am, arrived late kat Wakaf Baru pada 11.30am...Mak oi, 2 jam lambat...My mum yg tunggu kat stesen tue dan resah smacam...Rileks ya mum...Both of us is OKAY!  

Sampai je Wakaf Baru, terus pergi ke Irama Hall, Bachok...Jalan along ke Bachok tue teruk sih...Lubang sane sini...Dgn flyover baru nk buat bagai...Bahaya plak tue...Change la orang kelate oii...Ape la salahnya, berubah menjadi lebih baik...Change ur minds k...You don't want to be stuck in old world 4 ever kan...Orang lain dah ada itu ini, you still tue jgk...Tak berkembang...

Haa...ingat ada la suis ke ape kan kat dorm tue...Tade sih...Pintu dorm cam nk tercabut...Aircond yg hujung jela dpt...Depan2 fanas...Sampai ako kene pakai baju smalam...Sbb suis tade nk iron tudung...Pakai la kemeja + jeans kat wedding tue...Sempoi giler...My little sis jadi MC time wedding tue...Hihi...

Pengantin nie kenal masa time universiti lagi...satu kelas dgn kakak saya...Kire dah lama la mereka kenal...Uploading pictures...



My little sister
Here is the bride and groom
Berbaju biru yooo...Abg Hilmi dah mcm hulubalang Melayu...Hang mane pun tak tau...Hang Limau Kasturi kowt...hihi...Melangkah masuk ke Irama Hall dgn penuh keyakinan dan kesyukuran...Uplaoding gambar sekitar majlis perkahwinan mereka...

Pengantin melangkah masuk ke singgahsana
Bagai pinang dibelah2
Kak Wana & husband jd pangapit
Smilez
My elder sister tepung tawar
Kak Buchuk amek berkat
Kak Laila pulak tepung tawar
Kak Fidzah amik berkat
Menuju ke meja santapan
Raja dan Permaisuri Sehari
Kak Fidzah with Kak Laila
Makan, makan dan makan...
Kak Awai, my little sys & Kak Lala
Pengantin ke acara memotong kek

Kek biru, sedap!!

Suap jgn tak suap

Turn Kak Zura

Posing!!!

Smilez

Senyum!!

Tak tahu la pose ape

Pengapit jd pengantin vs Pengantin jd pengapit
Haaa...itulah gambar sekitar majlis di Irama Hall...Lepas tue, dalam pukul 4 petang, aku n geng kakak ku ikut pengantin buat outdoor shoot kat Pantai Irama kat Bachok...Scene yg menarik...sah sesuai utk outdoor shooting...Kiterorg pun buat la outdoor shoot sendiri...hihi...Uploading...













Haa...tue la pose2 kami...ako?? Oopss...ako la camerawoman nyer...Like to snap others rather than snaping myself...Tapi, time sedap2 posing kat pantai, mummy called suh balik Irama Dorm sbb dah timeout utk check out...Lepas tue, ape lagi menikmati rehat di Tune Hotel KB pulak...Haha...spend one night there...But, malam tue, pergi Wakaf Che Yeh...Ape lagi, borong memborong...Shopaholic menyerang...Ku, bese2 je...Sempat beli 2 helai baju bersukan...Nike + Adidas...Kain lembut...baru best nk g jogging ke gym je...Ngeh3...Balik pun dah pukul 12pm...Tak sempat ako nk on9 satu hari tue...Terus tdo je smpi kat hotel...

Keesokkannya pulak, semua g breakfast kat Din Tokyo Kedai Kopi...Tempat nie rancangan JJCM pernah singgah..not bad la tempat dier...Sedap pun sedap...Lepas breakfast, pergi Pasar Siti Khadijah...My mum ape lg, borong keropok lekor...Basah ke kering ke, bak kate penuh satu bonet City tue...Lepas borong keropok lekor terus bertolak pulang ke Shah Alam...Uploading pictures..































Suasana Pasar Siti Khadijah
Thats me
Thats my sis
Haa...berakhir sudah entry untuk Wedding Kelantan....Up next, wedding di Jengka pulak...Stay tuned...Now, need to sleep coz ada interview di Subang Jaya...Wish me luck...PEAZE!!! =D







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...