FANS-tastic

Monday, December 26, 2011

Pentas Mentor dan Protege MASA 2011 part 2

Assalamualaikum

Alhamdulillah, berjumpa lagi kite untuk entry kedua mengenai program anjuran unit akademik MASA...Tidur yg cukup mmg mengcergaskan diri...Alhamdulillah, I gain back my life...Bukan nyer mati hidup balik tapi, kekuatan dan kecergasan diri tue ada kembali... =D 


Entry kali nie nak sambung story semalam...Semalam stop kat cerita level 1 jadi pasar Jonker Walk kan...Hari nie sambung ke aktiviti yang akhir, aktiviti ke-4 iaitu MASA Amazing Race a.k.a M.A.R....Ramai yg tanye mcm Amazing Race yg kat AXN tue ke??? The answer is Y.E.S...Tp tade la sampai kamu semua kene naik turun bas pergi cari klu...Kejar2 around KBM-Graha je...Mula2 engat nk buat mcm tue jgk tp bila fikirkan kembali soal keselamatan para protege, terus buat outdoor kat KBM je...

Haha...tp menariklah sbb sampai ada group yg tak dpt jumpe sampul warna merah = ROADBLOCK...Mungkin ada group yg amek lebih dari satu sbb saya buat cukup2 untuk 13 group...Nie tak tahu la nk kate strategi/dirty game....Hanya Allah SWT shj yg tahu...Tak elok ea buat mcm tue...Nk menang biar bermaruah...Kalah pun biar bermaruah...Ada jgk group yg kene YIELD 10 mins...dah nk smpi ke finish line tp kene yield plak...Kalau tak group Mentor Nasri ada peluang sbg group 1 sampai di PIT STOP Race...Apa nk buat, tade rezeki...Jap ea, nk citer ckit detail game dlm M.A.R nie:

Route info: Group perlu pergi ke T13 KBM utk cari sampul warna biru dan selesaikan nama2 7 Keajaiban Dunia. Setelah dpt jwb mereka perlu cari sekretariat saya di merata KBM-Graha utk dpt sampul warna kuning pula...

Detour (warna kuning): Group perlu memilih satu antara 2 tugasan, "WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE" or "KWN KPD AUNTY RUBICK"...Ramai pilih kiub rubik...haha...Dah siap tugasan ini, ada arahan seterusnya untuk setiap kumpulan...

Roadblock (warna merah): 2 ahli kumpulan perlu mencari sampul berwarna merah disekitar KBM-Graha. Dah jumpa, mereka perlu pergi ke Library T1 dan cari sekretariat saya yg pegang bunga dan kene sebut code word, "M.A.S.S.I.V.E"...Haha...dah ckp tue, sekretariat akan beri klu yg terakhir...

Klu terakhir, mereka perlu mencari ketua projek (Cik Naz Zuren)...Dah jumpa saya, baru lah mereka tahu mereka kumpulan ke brape sampai di PIT STOP...

Group yg kene YIELD tue punyer ler bengang bila kena...Silap2 boleh menang, kene tangguh plak kan...Inikan strategi, when you get the chance to yield other group, do it la...Think positive...In a race, friend is no a friend...All of you are the competitors...Ok, now its the time utk tahu siapa pemenangnya...

Tempat pertama: Mentor Syakir dan protegenya
Tempat kedua: Mentor Linda dan protegenya
Tempat ketiga: Mentor Al dan protegenya

The champion

Runners-up

Third Place
Anugerah Mentor:
Mentor Terbaik (Kepimpinan): Syakir
Mentor Terbaik (Fikiran Kritis): Weda
Mentor Terbaik (Komunikasi): Linda
Mentor Terbaik (Kreatif): Sufi


Mentor Komunikasi
Mentor Kepimpinan
Mentor Kreatif
Mentor Fikiran Kritis
Haa...diatas ini lah wajah2 juara...Sebelum tue, nk ceciter ckit perjalanan majlis penutup program pada hari itu...Tepat pukul 4 ptg, semua protege dan mentor mereka berada dalam hall program...Majlis dipengerusikan oleh Cik Nurul Farhana Abdullah a.k.a Kak Anne...Majlis dimulakan dgn pantun 4 kerat oleh MC...Selepas itu bacaan doa oleh saudara Ahmad Yusof...Majlis tue tade serinya ceewaahhh jika tiada ucapan oleh ketua projek, saya lah orang nya...Ngeh3...Ok la ucapan dari sem lepas...Sampai tershashul lidah Melaka ako...kih3...Then, ucapan dari Miss Ummi...haa...lepas tue baru la majlis penyampaian hadiah dan cenderahati...Uploading the pictures...


Dari Kiri, Chef Naz, Naz Zuren, Miss Ummi & Hawa


The Project Director

The Society Advisor, Miss Ummi



Miss Ummi memberi ucapan
My sekretariat a.k.a Tulang Belakang Program

The Mentors
Ok...nk upload gambar semua pemenang...Tiada yg kalah k...Coz WE ARE THE CHAMPIONS!!!

Mentor Hakim dan Protege
Mentor Djah dan Protege
Mentor Sufi dan Protege
Mentor Linda dan Protege
Mentor Al dan Protege
Mentor Lieya dan Protege
Mentor Saiful dan Protege
Mentor Syakir dan Protege
Mentor Ahmad dan Protege
Mentor Nash dan Protege
Mentor Mimie dan Protege
Mentor Asmah dan Protege
Mentor Weda & Protege
Haa...itulah kejadian yang berlaku pada 19 November 2011...Bermula pada 8.30am dan berakhir pada 4.30pm...Kakak Naz Zuren mmg tabik spring plus RESPECT sbb you all part 1 mmg happening, sporting dan mmg best...Dalam kita dalam keadaan "OVEN", you all still boleh bagi cooperation yg terbaik plus enjoy the activities...Wish you best of luck for your journey untuk menggenggam segulung Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Pentadbiran Perniagaan (Pemasaran)...Akak sayunk korang semua, Part 1 Marketing Students Association...PEAZE!!! =D




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...