FANS-tastic

Sunday, December 25, 2011

Pentas Mentor dan Protege MASA 2011 part 1

Assalamualaikum

Haaaa...lega rasanya aku berjaya menghabiskan semester 5...Tapitapitapi....Bahang final exam kian terasa...Insyaallah, aku akan buat yg terbaik...Dah habis sem 5, hari nie aku luangkan masa update entry untuk blog setelah hampir sebulan aku meninggalkan nya bersawang sane sini...Entry about satu program dibawah kendalian unit akademik MASA yang dijalankan dari setiap semester iaitu "Pentas Mentor dan Protege MASA 2011"...

The Banner

 Here are the details:
Date: 19 November 2011
Time: 8.30 am - 4.30 pm
Venue: Graha Level 1

Haaa...tula sedikit sebanyak detail program nie...Sebagai exco akademik, ku diamanahkan untuk menjalankan program ini officially I am the Project Director of the program...Actually, program nie sepatutnya dijalankan pada awal Oktober 2011 tetapi disebabkan bertembung dgn modul kemahiran insaniah, ianya terpaksa ditangguhkan ke bulan November....Dan pada 19 November 2011, ianya telah berjaya dijalankan dgn berjaya....Objektif nk merapatkan silaturrahim antara junior dan super senior...Upload the picturee semasa pendaftaran...




Ruang legar level 1 Graha dijadikan tempat pendaftaran...ZG1-3 jadi bilik gerakan...ZG1-1 dijadikan hall utk tempat protege dan mentor berkumpul...Program Mentor Mentee semester lepas tak mcm nie sbb rushing nk buat plus my first time kene buat program mcm nie...So, semester nie diberi penambahbaikan...semua protege, mentor dan sekretariat ada tag masing-masing...At least kalau tak menang ape2 pun, ada la kenangan bersama MASA kan...hihi...Uploading hall..




Haa...Pemilihan Mentor kali ini unik kerana Penasihat MASA, Miss Ummi dan Puan Maizatul yg cabut nama mereka yg aku letak dlm tupperware kecik...Ada 13 Mentor so 13 kumpulan la kan...Setiap mentor akan jaga 6-7 protege...

Aktiviti 1: "Ice-breaking" session
Cam bese la...kene kenal-kenal...Mentor dan protege duduk bersama dan saling berkenalan...Dalam masa berkenalan tue, mereka diberi arahan untuk buat motto kumpulan, cheerleadance, nama kumpulan...Nama kumpulan mesti berasaskan bunga...Nasib baek sumer nama bunga sedap2...Ada plak kumpulan yg terfikir nk buat BUNGA TAYAR...tp creative la jgk kan...Uploading...

Mentor Linda

Mentor Saiful

The Proteges

Mentor Syakir bersama Protege nya

Mentor Djah
Selepas sesi "Ice-breaking", aktiviti kedua menguji ketahanan fizikal Mentor dan Protege nya dimana aktiviti kedua, Mentor dan Protege nya perlu mencari sekretariat2 program yang bersepahan di sekitar Graha dan KBM...Setelah menjumpai sekretariat2 program, mereka perlu menyelesaikan soalan yang ada didalam sampul surat berwarna putih...Setelah dpt menjawab, mereka perlu mencari 2 org ahli kumpulan yg disorok...Kumpulan yg menang diadili melalui masa mencari ahli kumpulan terpantas...

After aktiviti kedua, semua mentor, protege dan sekretariat menikmati makan tengah hari yang dimasak oleh Assistant saya sendiri iaitu Chef Naz...Sedap nasi ayam dia...Lepas nie, sumer kontrak makan MASA bg dier setelkan je...senang...Tingkatkan ekonomi orang Islam dan bangsa Melayu...Haaa...selepas makan tengah hari dan solat Zohor, setiap kumpulan perlu mempersembahkan cheerleadance mereka....mmg kreatif la kamu junior2 ku...Uploading...

Mentor Wida dan protegenya

Mentor Al dan Protegenya

Mentor Linda dan protegenya

Mentor Syakir dan protegenya

Mentor Asmah dan protegenya


Mentor Sufi dan protegenya
Inilah gelagat2 yang sempat di tangkap oleh my cameraman of the day, Pian...Haaa...lepas dah bercheerleadance, another game same mcm semester lepas...Ala, yg kene teka2 nama tokoh korporat tue...Ape lg, cam pasar la level 1...Nasib bkn cam Pasar Seni je tp ala2 Jonker Walk la jgk...haha...punyer la kecoh, smpi tak puas hati...Uploading lagi...






















Haaa...sampai disini je dulu pasal Mentor dan Protege MASA 2011...Part 2 akan menyusul esuk...Dah ngantuk nie...Need to have a good night sleep after 2 tiring weeks....Good night...See ya on the continued entry of Mentor dan Protege MASA 2011...Peaze!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...