FANS-tastic

Tuesday, December 27, 2011

Comfori Sdn Bhd OR SACC Convec OR CBSA Media

Assalamualaikum

Hari ini saya pergi interview di Subang Jaya...Nervous?? Of course la...Tipu la tak gementar...My first time interview formally...Well, the interview work out well...Interviewer pun cam saya jgk, muda2 lagi...Tp peramah la...Speak multiple language...So, tade la lidah Melaka saya nie belit2...Tak tershashul...Siap ckp muka cam displin sbb ako Biro Displin masa di matrikulasi...hihi...Sooooooooooooooooooo, 

I GOT THE INTERNSHIP AT COMFORI SDN BHD!!! :->

BUT

I'M IN DILEMMA :-(

Dilemma ape?? Aah, lagu Nora mula la jd background muzik kan...Dilemma memilih antara...bukan DUA tapi TIGA...Orang lain punyer la risau cam kucing tak terberanak, aku pulak cam kucing terlebih beranak pening kepala nk pilih yg mane satu...Tiga-tiga tempat ada pro & cons nyer...Ok, mula ako buat comparison:

CBSA MEDIA SDN BHD (Bandar Sunway)

Pros: Allowance RM568, sblh Sunway Pyramid (ada gak tmpt rileks), ada gak topic utk buat thesis/report, job scope yg ku suka...
Cons: Agak jauh dr Seksyen 7 SA, naik bus (2jam baru smpi rumah, agak2 maghrib)

SHAH ALAM CONVENTION CENTRE


Pros: Allowance RM300 + free meal on Tuesday maybe, dekat sgt dgn Seksyen 7 SA, topic thesis byk kowt, favourite job scope (exhibition, dinner, events, roadshows), naik bus tp kejap je dah smpi...
Cons: Hihi...bkn nk mengeluh tp RM300 is kind a small amount

COMFORI SDN BHD


Pros: Allowance RM500, located at Subang Jaya, ada komuter, job scope agak lain sikit, dekat dgn Subang Parade + Empire Shopping Gallery (ada tempat rileks2)
Cons: Afraid no topic for my thesis/report (that would be a big major problem for me), byk "hanjing" along tmn perumahan ke KTM (ada la 3 4 jenis hanjing termasuk rotwailer td, seram ako)...

The conclusion is....ISTIKHARAH!!!! Itu shj penyelesaian nya...Hanya Allah SWT shj yg dpt membantu aku membuat pilihan yg tepat kerana hanya Dia yang maha mengetahui ape yg terbaik untuk ku...

Sempat lagi ako tengok Sherlock Holmes kat MBO Subang Parade lepas interview...Release gugup la...hihi...Then, belajar naik bas kat Shah Alam tue...sbb aku tade transport sendiri kat Shah Alam...Motor Jerung Merah kene wakaf kat Melaka...mummy ta bagi bwk dtg Shah Alam...takut accident la, itu la ini la...For me, THATS ALL EXCUSES!!! My sis boleh bwk motor masa dier study kat UiTM Pulau Pinang...Siap dpt kereta pulak tue...Me??? Itu tak boleh, ini tak boleh...For what I believe, kalau ajal ku Allah SWT tentukan di atas jalan, itu lah yg akan berlaku...This is not Final Destination...If He want you to go like that, so it will not change...

You are so berat sebelah...Why sis boleh, me the second daughter tak boleh?? She is female, so am I...What so difference between us??? She's got her own car even she has not finished her degree studies...I almost finish but I never had the chances to have my own car...I'M SO SAD!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...